Huligani 'propjevali', otkrili ko im je i koliko platio

Određen im pritvor

Huligani 'propjevali', otkrili ko im je i koliko platio

E. Škorić
Teme:

Šestorica huligana koji su pravili nerede na derbiju Partizana i Crvene zvezde bili su sinoć na saslušanju.

Na internetu je osvanuo još jedan snimak na kojem se vidi kako policija postrojava huligane i potom ih vodi prema izlazu, dok ovi iscrpljeni i krvavi padaju s nogu od nemoći.

Nijedan nije državljanin Srbije, a na saslušanju u petak svi su se branili šutnjom. Potvrđen im je pritvor zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i uznemiravanja javnosti.

"Više je osoba uhapšeno, nije jedno ili dvoje. Šest ili sedam? Značajno veći broj osoba bio je prisutan iz Republike Hrvatske. Neki od njih već su počeli govoriti o tome kako su dobili novac i koliko su dobili da u tome sudjeluju. Nadležni organi govorit će o tome", kazao je s Kube predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao:

"Hoće li ih pustiti? Ja bih rekao da je neko te kriminalce pustio s lanca, a sad je vrijeme da ih neko prizove poznavanju prava i da ih se, da se metaforički izrazim, malo priveže. Ne samo da više ne ugrožavaju integritet drugih ljudi, već i da ne sudjeluju u mnogo težim stvarima od onoga kako to na prvi pogled izgleda".

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U najgorem slučaju, privedeni huligani bi mogli da dobiju najviše 12 godina zatvora, ali kaznu će izreći sud.

Ante Firić, Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug i Damir Tovarović su splitski huligani koji su u Beogradu, navodno za dobru zaradu, došli da se obračunavaju sa dijelom Grobara. Na Facebooku je 'osvanula' i jedna zajednička fotografija napravljena na jednoj benzinskoj pumpi dok su putovali prema Beogradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi