Otkrivena prava istina o krvavim neredima na derbiju Partizana i Zvezde
Foto: Đorđe Kojadinović

Zaratile Partizanove navijačke frakcije

Otkrivena prava istina o krvavim neredima na derbiju Partizana i Zvezde

Jučerašnji 156. vječiti derbi Partizana i Crvene zvezde (1:1) ostao je u sjeni velikih navijačkih nereda na južnoj tribini tokom prvog poluvremena.

Srbijanski mediji su, u želji za što bržim izvještavanjem o nesretnom događaju, nagađali razloge zbog kojih je došlo do sukoba navijača. Proširile su se brojne lažne vijesti o tome da su nastradali navijači Zvezde koji su došli provocirati gradske rivale, ali je dan nakon utakmice najzad istina isplivala na površinu.

U pitanju je bio sukob dvije zaraćene frakcije popularnih Grobara, najvatrenijih navijača Partizana koji su već neko vrijeme razjedinjeni. Jedna grupa Partizanovih navijača ušla je na južnu tribinu sa zapadne u pokušaju da "preuzme tribinu" od aktuelnih vođa, a sukob je počeo tako što je jedan navijač zapalio zastavu suparničke grupe.

Nakon toga je uslijedila masovna tučnjava blizu ograde, transparenti su povučeni a kako su se proveli momci koji su došli sa zapadne tribine najbolje pokazuju njihove fotografije na kojim su obliveni krvlju.

Epilog nereda je 20-ak hospitaliziranih navijača, od kojih se jedan čak borio za život.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi