Hulk je doslovno opljačkao Kineze i sada se vraća tamo gdje najviše voli igrati
Foto - EPA

Uzeo nevjerovatnu cifru

Hulk je doslovno opljačkao Kineze i sada se vraća tamo gdje najviše voli igrati

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Hulk je prethodne četiri i po godine nosio dres kineske ekipe Shanghai SIPG.

Ovaj 34-godišnjak je na vrhuncu snage napustio Evropu i otišao je za novcem u Kinu, a svoj boravak u ovoj zemlji je itekako dobro naplatio.

S obzirom na to da je sa platom od preko 20 miliona eura bio jedan od najplaćenijih fudbalera svijeta, kao i dodatne milionske bonuse, Hulk je prema tvrdnjama portugalskih medija zaradio oko 100 miliona eura za četiri i po godine u Kini.

Međutim, i on se zasitio života u ovoj zemlji. Postao je nedavno slobodan igrač i sa punim računom sada može birati klub u kojem želi igrati, a po svemu sudeći on ga je već i odabrao.

Hulk silno želi povratak u Porto. U ovom timu je stekao slavu igrajući za njega od 2008. do 2012. godine i kako stvari stoje, ponovo će zaigrati za portugalskog velikana.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Dogovor oko saradnje je jako blizu. Zovu ga i drugi klubovi, ali Porto ima prednost i Hulk je već donio odluku.

On je za Porto odigrao 169 utakmica i postigao je 77 golova.

Top Komentari

TesanjskiBrnjo
E moj novinaru nije opljackao nego naplatio svoje usluge.
5 1
IzgubljeniSlon
Novinaru je krivo što i on ne može zaraditi 100 miliona pišući za ss.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti