Begović se nakon tri i po mjeseca vratio na gol Evertona, pa primio gol u 45. sekundi
Foto: Screenshot

FA Cup

Begović se nakon tri i po mjeseca vratio na gol Evertona, pa primio gol u 45. sekundi

Eldar Ganibegović

Pauza je između dva poluvremena na utakmici FA Cupa između Hulla i Evertona.

Karamele imaju prednost od 1:2 pogocima Graya i Gomesa, no nije počelo sve tako bajno za njih.

Već nakon 45 sekundi utakmice tim iz Championshipa imao je prednost od 1:0. Dosuđen je slobodan udarac, Honeyman centrira, a Smith glavom šalje loptu iza leđa bh. golmana Asmira Begovića.

Inače, Begović na golu Evertona stoji po prvi put nakon 21. septembra 2021. godine kada je branio u porazu svog tima od QPR-a (2:2, poraz na penale) u šesnaestini finala EFL Cupa.

Ukupno mu je ovo tek četvrti nastup za Everton u takmičarskim mečevima, a niti u jednom nije sačuvao svoju mrežu. 

U Premier ligi prednost ispred njega ima Jordan Pickford, koji je na Goodisonu još od 2017. godine kada je stigao iz Sunderlanda. Begović je, podsjetimo, u Everton stigao ljetos iz Bournemoutha.

Trenutno se igraju još četiri utakmica FA Cupa. Chelsea s 4:0 vodi protiv Chesterfielda, Southamtpon kod Swanseaja ima prednost od 0:1 s igračem manje, Bournemouth istim rezultatom vodi kod Yeovila, ali s 11 igrača, dok na utakmici Birminghama i Plymoutha nema pogodaka.

Top Komentari

thekupus
rupetina
4 8
KB9
I odbranio 5 zicera...pogledaj malo utakmici pa nesto komentarisi cccc
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi