Originalan potez: Favoriti iz sjene na Mundijalu će igrati u "nevidljivim" dresovima

Jasna poruka Kataru

Originalan potez: Favoriti iz sjene na Mundijalu će igrati u "nevidljivim" dresovima

A. Čaušević

Prema izvještajima više od 6.500 inostranih radnika je preminulo tokom izgradnje stadiona i ostalih pratećih objekata za Svjetskog prvenstvo u Kataru. 

Domaćin Svjetskog prvenstva se već duže vremena suočava sa ozbiljnim kritikama zbog kršenja ljudskih prava, a neke od zemalja su pozivale i na bojkot turnira što se na kraju neće desiti.

Ipak, neke od reprezentacija će odlučiti da na originalan način pošalju poruku domaćinu. To će sigurno uraditi i reprezentacija Danske, tačnije proizvođač sportske opreme Hummel.

Danci su objavili izgled dresova u kojim će nastupiti na Mundijalu, a ono što pada u prvi plan je da su nacionalni grb i emblem tehničkog sponzora nevidljivi.

U Humelu su se odlučili za kako su naveli "nevidljivu" varijantu pa su Savezov grb i logo ovog proizvođača opreme utopelji zajedno sa crvenom, bijelom te crnom bojom.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CjDEvi3KxVm/?hl=en[/instagram]

Oglasi

"Ne želimo da budemo vidljivi tokom takmičenja koje je na hiljade ljudi koštalo života. Podražvamo reprezentaciju Danske bilo gdje, ali to nije isto kao podržavati Katar kao domaćinsku naciju", naveli su iz Hummela.

"Crno. Boja žalosti. Savršena boja za treći dres Danske za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo", dodali su iz Hummela.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CjDSes2qXNe/?hl=en[/instagram]

S obzirom na manjak sportske infrastrukture nakon što su dobili organizaciju Mudnijala u Kataru su se oslonili uglavnom na radnu snagu iz inostranstva od kojih su mnogi poginuli.

Također, dosta je optužbi za mito i korupciju koje je ova zemlja sa Perzijskog zaljeva napravila uz pomoć bivšeg predsjednika FIFA Seppa Blattera da dobije organizaciju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjećanja radi, Svjetsko prvenstvo počinje 20. novembra utakmicom Katar - Ekvador i trajat će do 18. decembra kada će se igrati finale.

Danska se nalazi u grupi sa Francuskom, Australijom i Tunisom te mnogi skandinavsku selekciju vide kao jednog od favorita iz sjene. 

Top Komentari

King_Kenny
...hoce li ko ovako protestovati kad igra protiv Izraela zbog ubistva desetina hiljada Palestinaca u zadnjih 60 i kusur godina?
2 0
Handofsibir
samo kapitensku traku Palestine stavaiti
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi