Hummels na tužan način prokomentarisao odluku Loewa da ga izbaci iz reprezentacije

Nije mu lako

Hummels na tužan način prokomentarisao odluku Loewa da ga izbaci iz reprezentacije

Štoper Bayern Minhena Mats Hummels bio je vrlo tužan jer ga je selektor Joachim Loew izostavio iz reprezentacije Njemačke.

Podsjetmo, Loew je nedavno objavio da više ne računa na usluge Jeroma Boatenga, Thomasa Mullera i Matsa Hummelsa, a ovaj posljednji je poručio kako mu odluka selektora nikako nije jasna.

"Sada kad je prošlo nekoliko dana, želim se izjasniti. Bez obzira na, po mom mišljenju, tešku razumljivu sportsku odluku, koju naravno poštujem, način na koji se sve odigralo u meni izaziva nerazumjevanje", rekao je Hummels i dodao:

"Muller, Boateng i ja smo godinama davali sve od sebe za reprezentaciju i mislim da način na koji smo isključeni i o tome obavješteni nije korektan. Zbog situacije sam sve, samo ne hladan jer sam volio da igram za Njemačku".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Također, defanzivac Bayerna se s radošću prisjetio vremena dok je nosio dres Elfa. Jasno je da je sada vrlo tužan obzirom da je to vrijeme prošlo.

"To su bile divne godine... Igrao sam ukupno četiri velika turnira, a kruna je bila osvajanje Mundijala 2014. godine. Taj osjećaj ću zauvijek nositi u sebi i rado bih još jednom dao sve da to ponovo doživim", kaže Hummels.

Top Komentari

gumenakita
Ovo je toliko tuzno da vec danima placem.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti