Milaković srušio Olimpik, Zvijezda ponovo razočarala, pobjeda Veleža

19. kolo Prve lige FBiH

Milaković srušio Olimpik, Zvijezda ponovo razočarala, pobjeda Veleža

S. Mlaćo

Danas su odigrani svi susreti 19. kola Prve lige Federacije BiH, a u derbiju Sloga Simin Han je na svom terenu nadigrala Olimpik sa 2:1.

Domaći su bolje ušli u meč, te poveli u 19. minuti preko Milakovića. Nešto kasnije Bošnjak je zaprijetio iz slobodnog udarca, no gosti su uspjeli spasiti i na odmor se otišlo pri rezultatu 1:0.

Sloga je bolje otvorila i drugi dio i u 58. minuti Milaković povisuje na 2:0. U 76. minuti na 2:1 smanjio je Vukomanović, ali to je bilo sve u ovom meču.

Zanimljivo je bilo i na Banja Ilidži gdje je lider Zvijezda ugostila Slaven (2:2). Domaći su nakon 24 minute vodili 2:0 pogocima Cvijanovića i Huseinspahića, ali je u 25. minuti smanjio Salihović.

U drugom poluvremenu veliki broj prilika za domaće, međutim gostima preko Mujagića u posljednjim minutama dolaze do izjednačenja. Zvijezda je tako ponovo razočarala svoje navijače nakon što je u prošlom kolu remizirala sa Metallegheom (0:0).

U Mostaru  je Velež ugostio Orašje i obradovao svoje navijače. Domaći su slavili 1:0, a jedini pogodak postigao je rezervista Salko Mujanović u 75. minuti.

Velež je imao više od igre u prvom poluvremenu, te na kraju zasluženo slavio tri boda i nanio gostima prvi poraz u drugom dijelu sezone.

Prva liga FBiH, 19. kolo:

FK Sloga Simin Han - FK Olimpik 2:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Zvijezda - NK Slaven 2:2

FK Velež - HNK Orašje 1:0

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi