I Marseille razmišlja o Pochettinu

Mjesto trenera na Velodromeu uskoro postaje upražnjeno?

I Marseille razmišlja o Pochettinu

Mauricio Pochettino je bez posla od napuštanja kormila Tottenhama, ali interesa za usluge argentinskog stručnjaka ne manjka.

U posljednje vrijeme se najčešće dovodio u vezu sa Newcastleom, koji očekuje saudijsko preuzimanje.

Međutim, nakon posljednjih turbulencija na Velodromeu, pojavile su se informacije da i Marseille želi Mauricija Pochettina za svog novog trenera.

Sportski direktor Zubizeretta je već napustio Marseille, a vjeruje se da će isto uskoro učiniti i trener Andre Villas-Boas, nakon razgovora sa "gazdama" u kojima nije pronađen zajednički jezik.

Portugalcu je najviše zasmetalo što mu prvi čovjek kluba, Amerikanac McCourt nije mogao garnatovati konkurentnu (po njegovim željama) ekipu za naredu sezonu Ligue 1 i Lige prvaka.

Sada je pitanje da li Marseille može parirati eventualnoj ponudi Newcastlea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, treba napomenuti da su saudijci ponovo zagrizli za Marseille, tako da bi i francuski velikan ubrzo mogao dobiti nove bogate vlasnike.

Mauricio Pochettino je dio svoje igračke karijere proveo upravo u Francuskoj gdje je nastupao za Bordeaux i Paris Saint-Germain.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi