I onda kažu 'fudbal je samo igra'... Za navijače Goztepea su sekunde trajale kao godina

Nestvarne scene u Turskoj Superligi

I onda kažu 'fudbal je samo igra'... Za navijače Goztepea su sekunde trajale kao godina

S. Grebović
Teme:

Prošlog vikenda je odigrano posljednje kolo šampionata u Turskoj u kojem je Galatasaray sa 69 bodova uspio odbraniti titulu osvojenu prošle sezone.

Galatasaray je dva kola prije kraja prvenstva Turske u direktnom okršaju za naslov savladao Istanbul Basaksehir sa 2:1 i tako odbranio titulu iz prošle godine.

Ekipa koju sa klupe predvodi legendarni turski stručnjak Fatih Terim je na taj način obezbjedila direktan plasman u Ligu prvaka, u koju je i drugoplasirani Basaksehir, ali će tim naših Edina Višće i Riada Bajića u play off za ovo takmičenje.

Dikretno u Ligu Evrope ide Besiktas, dok će Trabzonspor i Yeni Malatyaspor u kvalifikacije drugog po jačini klupskog takmičenja u Evropi.

Što se putnika u niži rang tiče to su ekipe Bursaspora, Erzurumspora i Akhisarspora, a prvoligaški status je u zadnji čas spasio Goztepe. Ova ekipa je u posljenjem kolu morala da slavi protiv Ankaragucua na svom terenu a da ne obraća pažnju na to što će uraditi njihovi rivali u borbi za opstanak, što su na kraju i učinili.

Pri rezultatu 1:1 u 83. minuti dosuđen je kazneni udarac za domaću ekipu koji minut poslije toga u gol pretvara Deniz Kadah. Nadzorne kamere su zabilježile momente ispod tribina stadiona Goztepea na kojim se mogu vidjeti na smrt preplašeni domaći navijači kako jedva čekaju ishod penala koji je, kasnije će se ispostaviti, njihov tim ostavio u društvu najboljih.

 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi