I Sušić kandidat za klupu Crne Gore?

Crnogorci traže selektora

I Sušić kandidat za klupu Crne Gore?

Fudbaski savez Crne Gore već neko vrijeme u potrazi je za novim selektorom.

Crnogorci su ostali bez selektora kada je Ljubiša Tumbaković na dan utakmice protiv Kosova odbio na vodi tim, a Savez na čelu sa legendarnim Dejanom Savićevićem nastoji što prije riješiti goruće pitanje.

Savićević je istakao kako Crnoj Gori treba dokazan trener koji nema jezičku barijeru u komunikaciji s igračima, a uz Faruka Hadžibegića, sada se pojavilo ime još jednog bh. stručnjaka među opcijama.

Naime, kako prenose mediji iz susjedstva Crnogorci se raspituju i za Safeta Sušića koji također ima iskustva kada je riječ o selektorskom poslu jer je kao i Hadžibegić u prošlosti vodio reprezentaciju BiH.

Sušić se s crnogorskom reprezentacijom dovodio u vezu i ranije, a ovoga puta s njim su navodno obavljeni razgovori, pa ostaje da se vidi kome će Savićević na kraju ukazati povjerenje. Kandidata je navodno još nekoliko.

Bez angažmana Sušić je od septembra 2018. godine kada se razišao sa Akhisarsporom, a ranije je, podsjetimo, vodio još Alanyaspor, Evian, Ankaraspor, Rizerspor, Konyaspor, Ankaragucu, Instanbulspor, Cannes...

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Pa ljudeskare moje, krvi moja dovedet to govedo zadnji u grupi ima da budetw
0 4
tuzlaak
Ako ih on ne odvede na svjecko, niko neće :D
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti