Dvojac koji je odbio igrati protiv Kosova prekrižen u Crnoj Gori
Nezapamćena situacija viđena je u selekciji Crne Gore. Igrači napustili reprezentaciju pred meč, a selektor dobio otkaz tri sata pred utakmicu (Foto: EPA)

Kraj za Ivanića i Stojkovića

Dvojac koji je odbio igrati protiv Kosova prekrižen u Crnoj Gori

Midhat Šljivak

Neviđen skandal desio se u petak kada su fudbaleri reprezentacije Crne Gore Mirko Ivanić i Filip Stojković odbili da igraju meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Kosova.

Članovi Crvene zvezde bili su standardni prvotimci selekcije Crne Gore, ali s obzirom na to da su rođeni u Srbiji, odbili su da igraju protiv države koju ne priznaju.

Pritisak iz Beograda je bio ogroman. Ivanić je na kraju istupio i poručio je kako ne želi više igrati za reprezentaciju.

Ivanić je kako tvrdi srbijanski Telegraf bio inicijator svega, a odluku je saopštio i u ime Stojkovića.

"Ako ne prihvatate da ne igram protiv Kosova, onda sam spreman da više nikada ne igram za reprezentaciju. Neću da igram protiv njih, makar više nikad ne igrao za Crnu Goru", riječi su Ivanića.

Nakon što su fudbaleri saopštili kako ne žele da igraju, selektor Ljubiša Tubaković i njegov pomoćnik Saša Janković su odbili da vode nacionalni tim.

Njima je odmah uručen otkaz, a Crnogorci više u reprezentaciju neće zvati Ivanića i Stojkovića.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

“Članovi Izvršnog odbora izrazili su ogromno žaljenje što su pritisci iz pojedinih krugova učinili da u važnom meču za nacionalni tim ne nastupe Filip Stojković i Mirko Ivanić, i što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile fudbal i sport”, navedeno je u saopštenju FSCG.

Njih dvojica više neće igrati za nacionalni tim Crne Gore i njihova reprezentativna karijera je završena sa po 15 utakmica u dresu Đetića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi