Iako interesa ne manjka, Napoli ne želi prodati Chirichesa
Foto: EPA

Rumunski defanzivac na meti Galatasarayja

Iako interesa ne manjka, Napoli ne želi prodati Chirichesa

Defanzivac Napolija Vlad Chiriches se nalazi na meti turskog velikana Galatasarayja, međutim italijanski mediji prenose da Napoli ne želi prodati sjajnog rumunskog fudbalera.

Rumun se protekle sezone mučio kako bi se izborio za minutažu na terenu, a Galatasary je želio iskoristiti tu činjenicu i dovesti 27-godišnjeg defanzivca u svoje redove.

Trener istanbulskog kluba Igor Tudor je bio odlučan u namjeri da dovede Chirichesa u svoju ekpu, ali, prema italijanskim medijima, trener Napolija Maurizio Sarri je stavio veto na ovaj transfer. 

Sarri naime zahtjeva da italijanski klub zadrži ovog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Chiriches je u Napoli stigao iz Tottenhama 2015. godine za 7 miliona eura, a on je pod ugovorom sa italijanskom ekipom do juna 2020. godine.

Iako Sarri ne želi da Napoli proda Chirichesa, Rumun je protekle sezone upisao samo 14 nastupa u Seriji A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi