Ibanez: Želio bih da sezonu završimo bez poraza

Zvezdin bek hoće da ponovi prošlost

Ibanez: Želio bih da sezonu završimo bez poraza

D. Vejo

Ove sezone u dresu tima iz Ljutice Bogdana sjajno igra lijevi bek Luis Ibanez. Argentinac je neprikosnoven na toj poziciji, te uvijek igra bitnu ulogu kada se utakmica „lomi“. 

Tako je bilo i u prethodnom 150. vječitom derbiju, gdje je pogotkom iz slobodnjaka donio izjednačenje svom timu.

Predvođeni Grofom Božovićem, fudbaleri Zvezde igraju fantastičan fudbal. Ekipa na čijem je kormilu Marko Grujić bilježi sjajne igre i dobre rezultate. To su pokazali i na prethodnom derbiju kada su na stadionu JNA savladali ljutog protivnika.

Ključnu ulogu da kažemo i prelomnu igrao je Luis Ibanez. On je svega nekoliko trenutaka nakon pogotka crno-bijelih svom timu donio izjednačenje. Fenomenalno izveden slobodni udarac bio je ključan za dalji tok meča.

Nakon njegovog gola, tim iz Humske se raspao, pa je tako Hugo Vieira potvrdio zbog čega se Zvezda nalazi na čelu Super lige Srbije.

Tajnu koja je po svemu sudeći kipila u glavi popularnog Luća on nije mogao da drži više u sebi. Otkrio je šta mu je želja do kraja šampionata.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Tokom igre u Boci Juniors jednu čitavu sezonu nismo izgubili. Tadašnji tim i trener postali su legende kluba, mjesecima se brujalo o tome. Tako bih želio da bude i sada kada igram u Zvezdi, da sezonu završimo bez poraza“, rekao je za tamošnje medije, Luis Ibanez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi