Može li Zvezda srušiti rekord Benfice?

Prvenstvo iz snova za Crvenu zvezdu

Može li Zvezda srušiti rekord Benfice?

Prvenstvo iz snova za Crvenu zvezdu. Nakon odigrana 24 kola u šampionatu Srbije, crveno-bijeli imaju čak 27 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Borac iz Čačka.

Još zanimljiviji je podatak da Zvezda nije poražena u dosadašnjem toku takmičenja, a uz to je zabilježila 22 pobjede.

Trijmfom u 150. vječitom derbiju ekipa iz Ljutice Bogdana došla je do 21. slavlja u nizu i ako tako bude nastavila mogla bi uskoro da sruši rekord Benfice iz sezone 1971/1972, u kojoj su Portugalci vezali 29 pobjeda.

Za sada, uspješniju seriju još imaju zagrebački Dinamo u sezoni 2006/2007 (28 pobjeda) i Celtic 2003/2004 (25 pobjeda).

Koliko su crveno-bijeli dominantni pokazuje i činjenica da su još samo dvije ekipe u Evropi neporažene u domaćem šampionatu, a to su Dudelange iz Luksemburga i gibraltarski Lincoln.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Zvezdu do kraja prvenstva očekuje šest susreta, nakon čega će takmičenje nastaviti i u play-offu, tako da beogradski tim ima velike šanse da uspješnu sezonu kruniše još jednim rekordom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi