Zvezda na stadionu Partizana ovjerila titulu

150. derbi vječitih rivala pripao Zvezdi

Zvezda na stadionu Partizana ovjerila titulu

E. Čaušević

Fudbaleri Crvene zvezde danas su slavili protiv Partizana (2:1) u 150. vječitom derbiju u okviru 24. kola Superlige Srbije.

Odmah na otvaranju meča moglo se naslutiti da će ovo biti još jedan derbi za pamćenje. Utakmica je prekinuta u prvoj minuti zbog nevjerovatne bakljade navijača Partizana. 

Još više razloga za slavlje domaći su imali u 17. minuti utakmice kada je Gogoua pogodio mrežu Zvezde za erupciju oduševljenja za navijača Partizana. 

Ipak, samo sedam minuta kasnije gosti su stigli do poravnanja, a sjajan gol iz slobodnog udarca postigao je Ibanez. U 32. minuti utakmice Zvezda je stigla do potpunog preokreta, a ovaj put mrežu Partizana zatresao je Hugo Vieira.

U drugom poluvremenu utakmice Partizan je na sve načine pokušavao da stigne do izjednačenja, ali nisu uspjevali da pronađu put do mreže gola Zvezda. U 74. minuti utakmice Zvezda je ostala sa igračem manje jer je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Luković.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, a Zvezda je ostala ubjedljivo prva na tabeli Superlige Srbije sa 68 bodova. Partizan je tek šesti sa 36 bodova.

Superliga, 24. kolo: 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Partizan - Crvena zvezda 1:2


Partizan - Zvezda 1:0 by ss_video
Zvezda - Partizan 1:1 by ss_video
Partizan - Zvezda 1:2 by ss_video

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi