Ibanez: Živković bi mnogo značio za utakmicu

Ibanez pred derbi

Ibanez: Živković bi mnogo značio za utakmicu

D. Vejo

Sve je spremno za najveći fudbalski spektakl u Srbiji. 

Do izlaska na teren fudbalerima Partizana i Crvene zvezde ostalo je nekoliko sati. Iako prvi na tabeli sa ogromnom bodovnom prednošću, tim iz Ljutice Bogdana ući će oprezno u meč, jer prema riječima jednog od članova crveno-bijelog tabora, domaćin u ovoj utakmici ide na sve ili ništa.

"Spremni smo za predstojeći derbi. Partizan je u ovom duelu blagi favorit, ako gledamo kroz domaći teren. Igrajući u drugim klubovima, naučio sam da to koliko je tim spreman ne znači ništa, iako mi imamo ogromnu prednost na tabeli i pratkično osiguranu titulu. Njihov cilj je smanjivanje te razlike, te zbog toga mislim da će biti jedna veoma tvrda i neizvjesna utakmica", rekao je za inostrane medije lijevi bek Zvezde, Luis Ibanez.

Argentinac igra sjajno ove sezone. Ovo će za njega biti drugi vječiti derbi, jer u prvom dijelu sezone bio je član crveno-bijele ekspedicije koja je na stadionu Rajko Mitić savladala ljutog rivala rezultatom 3:1. U tom meču, popularni Lućo, čuvao je talentovano Partizanovo djete, Andriju Živkovića.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"On je sjajan igrač. Veoma nezgodan za čuvanje. Brz, okretan i tehničar. Velika je šteta što ga neće biti u derbiju, to bi za utakmicu značilo mnogo", zaključio je bek.

Jubilarni derbi igra se sutra od 17.00 sati na stadionu JNA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti