Novi dan, nove promjene: Ko će igrati u napadu Intera protiv Empolija?

Svaka utakmica kao finale

Novi dan, nove promjene: Ko će igrati u napadu Intera protiv Empolija?

Edmir Škorić

Pred Interom su još tri utakmice u Seriji A i svaka je kao finale.

Inter je na dva boda od gradskog rivala, pa mora da pobijedi sve mečeve, a i to možda ne bude dovoljno. Uzdaju se Nerazzurri u nekiu kiks Milana, ali s tim da ne smije ispustiti nijedan bod do kraja.

Naredni meč aktuelni italijanski prvak igra sutra protiv Empolija na Giuseppe Meazzi. Gosti su rasterećeni, ali to može nekada da bude mač s dvije oštrice i trener Simone Inzaghi svakako poziva na oprez. Što se sastava tiče, kao i uvijek, Inzaghi ima određenih dilema.

Sprema novu rotaciju i navodno će sada startati u napadu Lautaro Martinez i Alexis Sanchez, dok će Džeko ostati na klupi, iako je s Lautarom bio starter nedavno u 2:1 pobjedi nad Udineseom.

Lautaro ima 17, a Džeko 13 golova i njih dvojica uvjerljivo su najbolji strijelci kluba, ali Inzaghi od početka sezone pravi rotacije kako bi zadržao svježinu u ekipi.

Jedini igrač koji sutra nedostaje je Alessandro Bastoni koji je povrijeđen, a 23-godišnjaka će zamijeniti ili Federico Dimarco ili Danilo D'Ambrosio, što trener Nerazzurra tek treba da odluči.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter ima nešto lakši raspored od Milana, pa će nakon Empolija u goste Cagliariju, a zatim dočekuje Sampdoriju. Ne treba zaboraviti da Inter ima odigrati i finale Kupa Italije protiv Juventusa. Milanu slijedi teško gostovanje Veroni, domaći meč s Atalantom i na kraju gostovanje kod Sassuola.

U prilog Rossonerima ide to što se manje - više nijedan od nabrojanih timova neće boriti za veće domete na tabeli, izuzev Atalante koja je u očajnoj formi, ali koja i dalje ima šansi da izbori Evropu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Levaat Dzeko sigurno nece
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti