Ibrahimović "pukao" zbog Messija: To je nepravedno, ali što se čudim, tako je uvijek i bilo

Ne želi da trpi nepravdu

Ibrahimović "pukao" zbog Messija: To je nepravedno, ali što se čudim, tako je uvijek i bilo

E. Oštraković

Jasno je da Zlatan Ibrahimović nikada nije previše volio Lionela Messija, a sve datira još iz vremena kada su obojica igrali u Barceloni. Tada je Guardiola, koji je bio trener, radio mnoge stvari koji je želio Messi, a to se Ibrahimoviću baš i nije dopalo.

Njih dvojica nisu bašu najboljim odnosima, a jasno je da Zlatan nikome ne šuti i da o svima govori baš ono što misli.

Čini se kako je ovih dana Zlatanu Ibrahimoviću ponestalo zabave, te je odlučio da se pred Mundijal stavi u centar pažnje.

Naravno ponovo se radi o novo izjavi koju je dao za novine, a ovaj put govorio je o sebi i o Lionelu Messiju.

On je pokušao da ukaže na nepravdu u odnosu između njega i Argentinca, a odlučio je da sve uporedi i iznese dokaze.

"Kada sam bio u Francuskoj, učestvovao sam u 50+ golova, što kao strijelac, što kao asistent. Messi ima dvadeset golova u istoj ligi i svi mediji ga dižu i govore da je ponovo "Zlatna lopta". To je nepravedno, ali zašto se čudim, tako je oduvijek i bilo", rekao je Ibrahimović.

Oglasi

Zlatan je bio jedan od legendarnih igrača u PSG-u, a u ovom klubu proveo je četiri godine, te je postigao 156 golova i dodao 61 asistenciju u 180 odigranih utakmica.

Sa druge stane Messi jeste u zaista sjajnoj formi ove sezone, te je na 18 utakmica postigao 12 golova i dodao 14 asistencija.

Ali, da bi osvojio Zlatnu loptu, mora da osvoji ili Svjetsko prvenstvo ili Ligu prvaka, a bez toga će jako teško uspjeti da je osvoji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sigurno je da će bivši igrač PSG-a pratiti igre Messija, te ga s vremena na vrijeme prozivati, jer je kroz svoju cijelu karijeru bio takav.

Naravno, za njega bi bilo najbolje kada bi Messijeva forma pala, tek tada bi Ibrahimović imalo još više razloga da se naslađuje.

Top Komentari

King_Kenny
...bmne znam kako ovog cigu nije stid da se uopste stavlja u istu recenicu sa Messijem i poredi se sa njim...
6 12
Hahu
Ibrahimovic kralj samo da znate svi vi koji ga ne volite,a mozete mu popusiti karu cigansku
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi