Svi igrači Juventusa još jednom negativni na Covid19, počinju treninzi u većim grupama

Dobre vijesti iz Torina

Svi igrači Juventusa još jednom negativni na Covid19, počinju treninzi u većim grupama

Italijanski šampion Juventus obavijestio je javnost da su svi prvotimci ponovo negativni na Covid 19 i da se tim vraća treninzima u većim grupama za nekoliko dana. 

U objavi koja je izdata u četvrtak navodi se: "Primjenjujući indikacije Federalne medicinske naučne komisije FIGC, jučer je cijeli tim podvrgnut dijagnostičkim testovima koji su vraćeni s negativnim rezultatima. U narednih nekoliko dana nastavljamo treninge u većim grupama".

Igrači Stare dame u proteklom su periodu, kao i ostali članove Serije A, mogli da treniraju individualno u trening centru, a od početka ove sedmice dozvoljeni su i treninzi u manjim grupama. Baš tada se ekipi priključila i prva zvijezda Cristiano Ronaldo koja je u međuvremenu bila u četrnaestodnevnom karantinu jer se tek početkom mjeseca vratila iz Portugala.

Italijanski šampionat suspendovan je od sredine marta, a Juventus je prije prekida bio lider sa bodom više od Lazija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za sada nema zvaničnih informacija o tome kada će Serias A biti nastavljena ali se vjeruje kako bi to trebalo biti sredinom juna. Sve bi trebalo bti poznato već za nekoliko dana. Naravno, i dalje je u igri opcija da se sezona potpuno otkaže, ali to je za sada najmanje izgledna varijanta.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti