Navijači Rome vrijeđali su Ibrahimovića: Klub izdao saopšenje
FOTO - EPA

Romu čeka kazna

Navijači Rome vrijeđali su Ibrahimovića: Klub izdao saopšenje

A. Beganović
Teme:

U nedjelju je Milan u Rimu savladao Romu rezultatom 2:1, a najzaslužniji za pobjedu ekipe iz grada mode bio je nevjerovatni Zlatan Ibrahimović.

Ibrahimović je postigao prvi pogodak, a penal iz kojeg je Milan poveo 2:0 napravljen je nad švedskim reprezentativcem.

Uspjela je Roma u sudijskoj nadoknaditi smanjiti prednost, no iako je derbi opravdao očekivanja, o igri se malo piše s obzirom da su navijači Rome imali rasističke ispade.

Vrijeđali su Ibrahimovića skandirajući mu da je cigan, a i strijelcu drugog pogotka Kessieru su s tribina vrijeđali na rasmnoj osnovi.

Zbog toga je Fudbalski savez Italije pokrenuo Disciplinski postupak protiv Rome, koja se danas i oglasila po pitanju ovog slučaja.

"Tokom godina, naš klub je čvrsto opredijeljen za borbu protiv rasizma i svih oblika diskriminacije. Kao organizacija, nastavljamo davati sve od sebe da potaknemo pozitivne promjene u tom smjeru.

Kao demonstracija naše stalne predanosti rješavanju ovog problema, naši igrači redovito posjećuju lokalne škole kako bi učenicima prenijeli poruku da promiču jednakost, poštovanje i jedinstvo na terenu i izvan njega.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Klub trenutno ne raspolaže svim informacijama i dokazima u vezi s konkretnim epizodama koje su spomenule sportske vlasti, ali je već u kontaktu s nadležnim tijelima upravljanja kako bi se tačno utvrdilo što se tačno dogodilo tokom utakmice”, istakli su iz Rome.

Dodajmo da ovo nije prvi put da su navijači Rome upleteni u rasno motivirane skandale.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Salence
Najbolji način da mrzitelju začepiš gubicu je da ga čvrkneš tamo gdje ga najviše boli.Ne previše,samo čvoka.A Zlatan ih je boga mi izčvokao ...ja izbrojah 5 puta.Nešto se zabrojalo,nešto nije...nema veze.Lično....najbolja njegova partija po povratku u Milan,sam je potopio kompletnu Romu.....i to-ko Titanik!S 40 u na grbači,i stotinjak ili dvjestotinjak operacija na koljenima...ave Ibra---veni,vidi,vici!!!Forza Milan!!!!!!
3 0
Malmi_Suomi
E baš su ovi iz Rima kompleksaši svjetske klase. Milan je 3 nivoa iznad Rome ( ciganskog kluba). Džaba vam i Mourinho i Abraham, vadio vas je Džeko i do polufinala ste došli zahvaljujući Džeksu i drugim igračima koje ste prodali za siću/ tafa/. Ciganska posla
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi