Ibričić: Igrat ću još sljedeću sezonu, a onda na novi posao
Foto: EPA

Bivši reprezentativac otkrio planove

Ibričić: Igrat ću još sljedeću sezonu, a onda na novi posao

Senijad Ibričić je danas, bez ikakve dileme, jedan od najboljih fudbalera u 1. ligi Slovenije.

Iz kola u kolo Ibričić oduševljava tamošnju javnost svojim igrama u dresu Domžala, a kada je tako, onda nije ni čudo što je u svojoj 34. godini dobio priliku da potpiše novi, poboljšani, ugovor.

Ibričić bi prema novom ugovoru za Domžale trebao igrati sve do svoje 38. godine, no zapravo iza cijele priče stoji dugoročan plan koji imaju bh. fudbaler i ljudi koji vode slovenački klub.

"Ugovor mi je isticao krajem sezone, želio sam razgovarati s ljudima iz kluba da vidimo šta ćemo i kako ćemo dalje. Oni su iznijeli ideju koja je za mene bila iznenađujuća, ideju o kojoj nisam faktički trebao ni razmišljati", ispričao je Ibričić za list Ekipa24, pa nastavio:

"Posavjetovao sam se, naravno, najprije sa suprugom i djecom. Oni se u Domžalama osjećaju jako lijepo, tako da ni s njihove strane nije bilo dileme po pitanju toga trebamo li ostati. Odluka je brzo pala."

Svjestan je bh. fudbaler kako se bliži dan kada će morati 'okačiti kopačke o klin'.

"Mislim da mogu još dugo igrati na pravoj razini, mada postaje sve izazovnije. Dolaze i mlađi fudbaleri, nije se lako nositi sa njima, ali ja kao igrač ću sigurno dati sve od sebe da u svakom trenutku doprinesem uspjehu momčadi."

Uskoro bi se trebao okušati i u nekoj drugoj ulozi.

"Na kraju sljedeće sezone ću početi raditi u nekoj drugoj ulozi u klubu. Još nismo odredili šta će tačno to biti, ali u ovom trenutku mi je najvažnije što sam i dalje tu, i moja porodica je uzbuđena."

Naredne četiri utakmice Ibričić će gledati sa tribina. Kažnjen je jer je vrijeđao - suca. 

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"U derbiju s Olimpijom bilo je varnica, ali ne i teških riječi. Rekao sam samo sucu da postoji Bog, s obzirom da Olimpija nije dala gol iz penala koji je on dosudio. Samo to. Da se našalim, nije bilo ni vremena, jer me je odmah kaznio", odgovorio je Ibričić.

Nekadašnji reprezentativac BiH je u Domžale došao 2017. godine nakon što je prethodno igrao u nekoliko zemalja, a ove sezone je 19 ligaških utakmica postigao sedam pogodaka i pritom dva puta asistirao. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi