Ibričić otkrio planove poslije igračke karijere

Potpisao petogodišnji ugovor sa NK Domžale

Ibričić otkrio planove poslije igračke karijere

S. Mlaćo

Nekadašnji bh. reprezentativac Senijad Ibričić potpisao je novi ugovor sa NK Domžale. Naime, Ibričić će u slovenskom klubu sigurno biti do 2024. godine, te tu vjerovatno i okončati karijeru.

Nekadašnji bh. reprezentativac Senijad Ibričić potpisao je novi ugovor sa NK Domžale. Naime, Ibričić će u slovenskom klubu sigurno biti do 2024. godine, te tu vjerovatno i okončati karijeru.

Iako se već duže vrijeme povezivao sa FK Tuzla City, Ibričić je na kraju odlučio sa produži saradnju sa sadašnjim klubom.

“Oduševljen sam što sam produžio saradnju. Potpisao sam jedan od svojih najdražih i najdužih ugovora u karijeri i zadovoljstvo je i čast da mi klub pruži takvu priliku. Činjenica je da ću ovdje ostati i nakon završetka igračke karijere”, kazao je Ibričić.

Petogodošnji ugovor je sigurno velika stvar, ako uzmemo u obzir da je u ovom klubu već tri sezone.

"Tako je. Ovdje sam već tri godine i puno je stvari u Domžalama koje odgovaraju meni. Već sam doživio puno sjajnih stvari, a spoznaja da klub odlično funkcionira, kako s mladima tako i s nama, malo starijim igračima, je od najveće važnosti. O klubu mislim samo najbolje. Kada se ukazala prilika za produženje saradnje, sporazum smo potpisali bez oklijevanja”.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

U Domžale je stigao iz Kopera. Ističe da će ostati da živi u Sloveniji i nakon igračke karijere.

"Odluka je donijeta. Živjet ću i raditi u Sloveniji i nakon završetka igračke karijere. Ovdje sam četiri godine i zaista imam dobro mišljenje o svemu. U Domžalama se odlično snalazim i porodica mi je tu. To je, naravno, bio i važan faktor prilikom potpisivanja ugovora, gdje se, kao što sam već rekao, nisam puno predomišljao u potpisivanju ugovora. Riječ je o vrlo reguliranom okruženju, kako u sportskom tako i u ličnom smislu, zbog čega se zaista radujem novoj eri u Sloveniji”, dodao je Ibričić za zvaničnu stranicu NK Domžale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi