Icardi dogovorio transfer, pa guglao gdje se nalazi taj klub
Foto: EPA

Argentinac o transferu u Sampdoriju

Icardi dogovorio transfer, pa guglao gdje se nalazi taj klub

E. Čaušević

Mauro Icardi već nekoliko sezona briljira u dresu Intera i samo je pitanje vremena kada će ovaj argentinski napadač karijeru nastaviti u nekom od najvećih klubova na svijetu.

Poznato je da je Icardi 2008. godine stigao u Barcelonu kada je imao svega 15 godina. Icardi je tri godine bio član poznate La Masije, ali nikada nije dobio pravu priliku da se dokaže na Nou Campu. Argentinac je 2011. godine odlučio da je vrijeme da promijeni sredinu, a na iznenađenje mnogih karijeru je nastavio u dresu Sampdorije.

Ispostavilo se da je to pravi potez za ovog napadača. Jednu godinu proveo je u juniorskom timu, a već narednu je promovisan u prvi tim. U napadu su mu tada konkurenti bili Cassano i Pazzini, no Icardi je uspio da upiše 33 nastupa i postigne 11 golova, a nakon toga je već na ljeto 2013. godine prešao u Inter. No, transfer u Sampdoriju je posebna priča.

"Mogao sam ja ostati u Barceloni i čekati još na priliku, ali jednostavno sam osjećao da to nije okruženje koje meni odgovara. Barcina igra baš i nije za mene i nisam se mnogo mislio oko odlaska. Istina je da sam morao guglati Sampdoriju jer nikada prije nisam čuo za taj klub. U Barci su mi govorili da ću igrati sa Cassano i Pazzinijem, ali sam mislio samo da se šale", rekao je Icardi, te dodao:

"U Sampdoriji sam imao odličan start i veoma brzo sam se navikao na sve to. Tu je bio i Pedro Obiang koji mi je mnogo pomogao. Nisam ostao dugo tamo jer sam igrač koji se ne veže tek tako za neki klub. Možda je Inter drugačiji, ma sigurno jeste jer sam tu već četiri godine i nemam namjeru još uvijek da idem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Icardi je za kratko vrijeme postao prvi golgeter Intera. Iako je imao mnogo problema sa navijačima na kraju su mu sve oprostili i pružili novu šansu koju Icardi ne želi da prokocka. Argentinac je priznao da mu je draže davati golove Juventusu nego gradskom rivalu Milanu.

"Uvijek sam volio da tresem mrežu Juventusa jer su oni naši veliki rivalli. Davao sam im golove dok sam igrao za Sampdoriju, a to se nastavilo i u Interu. Hat-trick Milanu je također veoma poseban za mene, no gol Juventusu je nešto sasvim drugo", rekao je Icardi za Inter TV.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi