Albanska legenda ima samo jednu želju kada je u pitanju žrijeb za Euro: "Srbija..."

Nada se da će se sresti u Njemačkoj

Albanska legenda ima samo jednu želju kada je u pitanju žrijeb za Euro: "Srbija..."

Edmir Škorić

Bivši albanski reprezentativac Igli Tare došao je večeras u Tiranu da prati meč Albanije protiv Farskih Otoka.

Albanija se već plasirala na Evropsko prvenstvo, pa će protiv Farskih Otoka odigrati jednu rasterećenu utakmicu pred svojim navijačima, ali svakako će htjeti da pobjedom osigura prvo mjesto u grupi.

Utakmicu Albanije koja se igra večeras od 20:45 sati na stadionu u Tirani pratit će i bivši sportski direktor Lazija Igli Tare, koji je svojevremeno nosio albanski dres i igrao za tamošnji FK Partizani, prije nego je otišao u Njemačku, a kasnije i Italiju.

Njega su na ulici sreli albanski novinari, a upitan je kakvu grupu bi volio na Evropskom prvenstvu narednog ljeta.

„Prije svega, želim da se Italija kvalifikuje. Želio bih grupu Njemačke, Italije, Albanije i Srbije", rekao je Igli Tre, koji želi da se što prije obnovi saradnja sa selektorom Sylvinhom.

Oglasi

"Onaj koji pobjeđuje je uvijek u pravu. Selektor Sylvinho je zaista u pravu, jer je napravio neke kontroverzne izbore u formaciji, ali je sve to argumentovao na terenu. Zaslužuje poštovanje. Bilo bi važno da se ugovor obnovi što prije, da se odvoji vrijeme za pripremu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine“, rekao je Igli Tare.

Žrijeb grupa za završni turnir u Njemačkoj bit će održan 2. decembra, a ubrzo ćemo saznati i konačne potove.

Kao zemlja domaćin, Njemačka je nosilac u grupi A i zauzet će poziciju A1; stoga će igrati na otvaranju na stadionu u Minhenu 14. juna.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Fudbalska reprezentacija BiH imat će novu šansu da se plasira na Euro 2024. u martu naredne godine kroz baraž Lige nacija, a rivala u polufinalu saznat ćemo nakon što se kompletiraju kvalifikacije.

Od selekcija iz regiona, na Euro su se već plasirali Srbija, Hrvatska, Albanija, dok Slovenija večeras ima priliku da protiv Kazahstana kod kuće osigura odlazak na EP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi