Na semaforu 3:4, navijači HSV-a na koljenima jer niko ne vjeruje šta im je 20-godišnji Hrvat uradio!

Utakmica karijere Igora Matanovića

Na semaforu 3:4, navijači HSV-a na koljenima jer niko ne vjeruje šta im je 20-godišnji Hrvat uradio!

Endin Čaušević

HSV i Karlsruher igraju trenutno utakmicu 19. kola njemačke Cvajte i već smo vidjeli čak sedam golova, a glavna priča je mladi hrvatski napadač Igor Matanović.

Matanović je pred početak ove sezone stigao u Karlsruher na posudbu iz Eintrach Frankfurta i to je za mladog napadača iz Hrvatske bio odličan potez.

Ovaj 20-godišnjak je standardan u ekipi Karlsruhera, a daleko najbolju utakmicu otkako je stigao ovaj klub igra upravo u Hamburgu protiv HSV-a.

Matanović je zadivio Njemačku jer je za samo tri minute uspio da zabije dva gola i dovede goste u prednost od 2:0.

Hrvat je na scenu stupio već u trećoj minuti kada je utišao stadion u Hamburgu i pogodio za 0:1, a prvi pogodak Matanovića možete vidjeti na OVOM LINKU.

Oglasi

Igrači i navijači HSV-a nisu se stigli oporaviti ni od prvog gola, a već je tri minute kasnije uslijedio novi šok kada je Karlsruher poveo sa 0:2.

Ponovo je u centru pažnje bio danas nevjerovatni Matanović koji je sjajno zatresao mrežu HSV-a i po drugi put utišao navijače njemačkog velikana. Drugi gol mladog hrvatskog napadača možete POGLEDATI OVDJE.

No, HSV je uspio da uzvrati istom mjerom. Prvo je Jatta u 33. minuti smanjio na 1:2, a samo dvije minute kasnije Benes zabija gol za 2:2 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Međutim, novi muk u Hamburgu desio se u prvom napadu drugog poluvremena. Karlsruher je došao to trećeg gola preko Zivzivadzea i HSV je ponovo imao rezultatski zaostatak.

No, domaći su uspjeli da se vrate u 62. minuti golom Glatzela koji je poravnao na 3:3 i činilo se da bi mogli doći do preokreta, a onda u finišu novi šok. U 81. minuti gosti ponovo vode, a ovaj put strijelac je Wanitzek koji pogađa za 3:4 i dovodi Karlsruher na korak do velike pobjede.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Što se tiče Matanovića on sada na kontu ima šest postignutih golova iz 17 utakmica Cvajte, te je upisao još i tri asistencije.

Matanović je inače rođen u Hamburgu i ponikao je u St. Pauliju, te je prošao omladinske selekcije Njemačke, ali odlučio je da igra za Hrvatsku.

Top Komentari

I sta sad ? Dao 2 gola i sad on neka zvijezda ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi