Paulo Dybala tuži Juventus za više od 50 miliona eura
Argentinski fudbaler odlučio je tražiti razliku novca između ugovora kojeg nije potpisao i ugovora kojeg je dobio u Romi (Foto: EPA)

Vjerovali ili ne

Paulo Dybala tuži Juventus za više od 50 miliona eura

M. Šljivak

Fudbaler Rome Paulo Dybala (29) odlučio je tužiti svoj bivši klub Juventus za više od 50 miliona eura što je razlika u ugovoru kojeg je dogovorio prije nego što je torinski klub odlučio da se povuče iz dogovora i ugovora kojeg je potpisao s ekipom Rome u ljeto prošle godine.

Paulo Dybala navodno će tužiti Juventus za više od 50 miliona eura. Tražit će Argentinac da mu se isplati razlika između dogovorene cifre za novi ugovor 2021. godine, kojeg na kraju nije potpisao, i ugovora kojeg je dobio u Romi.

Corriere della Sera navodi kako je Dybala putem advokata Luce Ferrarija pokrenut postupak u kojem traži isplatu dogovorenih sredstava, iako ništa nije potpisano.

On smatra da je dogovor između dvije strane u petogodišnjem ugovoru vrijednom 9.2 miliona eura po sezoni nešto što bi trebali ispoštovati, a pored ove cifre traži i tri miliona eura kojeg mu je klub ostao dužan isplatiti tokom finansijskih manevrisanja zbog kojih je torinskom klubu oduzeto 15 bodova.

"Juventus mi duguje preko tri miliona eura za plate iz 2021. godine. Zadnji rok za uplatu im je do aprila, a ako se to ne desi advokati će morati da ih tuže iako to pokušavam izbjeći svo ovo vrijeme", rekao je Dybala.

"Mislim da će ih goniti na dvije strane. Prva tužba odnosit će se na neispunjavanje dogovorene saradnje, a druga na obaveze iz ugovora koje je imao potpisane", rekao je advokat Luca Ferrari.

Oglasi

Juventus je odustao od produžetka saradnje s Dybale nakon što su kupili Dušana Vlahovića. Odlučili su pustiti Argentinca besplatno u Romu, a on se dogovorio s Romom za mnogo manju cifru od nepotpisanog ugovora sa Starom damom.

On želi naplatiti razliku između ugovora i pokrenut će postupak protiv tima u kojem je igrao od 2015. do 2022. godine.

Ipak, teško je vjerovatni da će uspjeti dobiti 50 miliona eura, ali zarađenih nešto više od tri miliona morat će mu kad-tad isplatiti, jer je sve napisano u ugovoru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dybala je u dresu Juventusa odigrao 293 utakmice i postigao je 115 pogodaka.

Ove sezone u dresu Rome Argentinac igra sjajno. Odmah je postao vođa ekipe, igra dosta dobro i ima učinak od 13 golova i osam asistencija u 29 nastupa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ChiTown
Ugovor je ugovor. First business, then pleasure.
0 0
user1647539682
A kao plakao kad je odlazio ,a sad tuzi taj isti voljeni klub...koliko si bio povreden ja bi tebe tuzio...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti