Senad Lulić u tandemu s njemačkom legendom sjeda na klupu velikana? Hrvat im je protukandidat

Čeka se konačna odluka

Senad Lulić u tandemu s njemačkom legendom sjeda na klupu velikana? Hrvat im je protukandidat

E. Škorić

Nekadašnji njemački reprezentativac Miroslav Klose (45) i bivši bh. reprezentativac Senad Lulić (38) igrali su zajedno, a sada bi u tandemu mogli da sjednu na užarenu trenersku klupu svog bivšeg kluba.

Senad Lulić je jedna od legendi Lazija za koji je igrao od 2011. do 2021. godine, te je pogodio za osvojen trofej Kupa Italije, dok je Klose za nebesko-plave nastupao upola manje, ali svejedno puno, od 2011. do 2016. godine.

Njih dvojica imali su posebno dobar odnos, a Klose je i nakon odlaska iz Rima govorio da je u stalnom kontaktu sa bivšim Zmajem

"Naravno da još uvijek pratim dešavanja u timu, uvijek tražim rezultate. U kontaktu sam sa nekim od bivših saigrača poput Lucasa Biglije i Senada Lulića. Uvijek sam navijač Lazija. Sezona je bila dobra, veoma dobra, Inzaghi radi sjajan posao. Vraćao sam se u Rim tri ili četiri puta, ali nisam imao vremena da dođem na stadion", rekao je Klose prije nekoliko godina.

On je za Lazio odigrao 139 mečeva i dao 54 gola te kao i Lulić ima veliko poštovanje svih navijača Lazija. Sada im se otvaraju vrata Olimpica i smatraju se zajedničkim kandidatom za preuzimanje klupe Lazija.

Poznato je da je danas Maurizio Sarri odlučio napustiti Lazio, pa nebesko-plavi žele što prije da pronađu novog trenera. Gazzetta dello Sport navodi da predsjednik kluba Claudio Lottito ima tri plana.

Oglasi

Prvi je imenovati za trenera bivšeg igrača Lazija Tommasa Rocchija, dok bi drugo rješenje bio Klose zajedno s Lulićem kao asistentom, a na trećem mjestu je hrvatski stručnjak i bivši igrač Juventusa Igor Tudor, koji je radio u Veroni i Marseilleu.

"Bivši bh. reprezentativac također je kandidat kao individualno rješenje, iako još nije stekao trenersko iskustvo" navodi Gazzetta, koja također napominje da bi navedeni mogli da budu tek privremeno rješenje, odnosno da bi dobili ugovor do kraja sezone, te da bi se na ljeto razmatralo o tome hoće li ostati na duže staze ili će se pronaći neko dugoročnije rješenje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I dok bi bivši igrači Lazija bili spremni na kompromise, Igor Tudor je navodno odlučan da dođe raditi samo ako će dobiti ugovor veći od godinu dana.

Lazio je sinoć izgubio kod kuće od Udinesea s 1:2 i to je očito kap koja je prelila čašu, zbog čega je Sarri postao bivši. Ovaj klub nalazi se tek na devetom mjestu sa 40 bodova i sa sve izglednijim šansama da ostane bez plasmana u Evropu, a to se pred početak sezone smatralo glavnim ciljem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi