Mnogi ga vide kao novog selektora Hrvatske, a on danas u velegradu završava veliki posao
Foto - EPA

Tudor u Istanbulu, ali ne preuzima Bešiktaš

Mnogi ga vide kao novog selektora Hrvatske, a on danas u velegradu završava veliki posao

Midhat Šljivak

Hrvatski stručnjak Igor Tudor (45) nalazi se pred novim angažmanom, ali prema svemu sudeći, njegov novi tim neće biti Bešiktaš s kojim se povezivao, već ukrajinski Shakhtar Donetsk.

Igor Tudor napustio je prije nekoliko mjeseci klupu francuskog velikana Marseillea. Želio je hrvatski trener malo odmora, pa je odbio ponude koje je imao tokom ljeta.

Međutim, sada je došlo vrijeme da se vrati na posao. On bi uskoro trebao preuzeti klupu ukrajinskog Shakhtara iz Donetska.

Tudor se trenutno nalazi u Istanbulu. Zbog toga su ga mnogi povezali s poslom u ekipi Bešiktaša, ali je prvi čovjek kluba Ahmet Nur Cebi odbacio navode da je u ovaj velegrad došao zbog njegovog kluba.

"Ja dok sam ovdje, neću sarađivati s Igorom Tudorom. Nije došao zbog nas", rekao je Cebi za turske medije, a ubrzo se oglasio i klub.

Oglasi

"Priče koje su se pojavile da je hrvatski trener Igor Tudor stigao u Istanbul kako bi razgovarao s našim klubom nisu tačne. Molimo vas da ne obraćate pažnju na igre menadžera koji žele narušiti mir u našem klubu pred meč s Galatasarayem", navodi se iz Bešiktaša.

Ipak, prema informacijama koje dolaze 45-godišnji trener u Istanbulu razgovara s predstavnicima Shakhtara iz Donetska i on je jedan od kandidata za preuzimanje ukrajinskog velikana.

Treba svakako napomenuti da se Tudor spominje i kao potencijalni nasljednik Zlatka Dalića na klupi reprezentacije Hrvatske, gdje će gotovo sigurno doći do promjene na selektorskoj klupi u slučaju da Vatreni ne izbore plasman na Euro.

Igor Tudor je u trenerskoj karijeri pored Marseillea vodio Veronu, Hajduk, Udinese, Galatasaray, Karabukspor i PAOK. Također, bio je asistent u ekipi Juventusa legendarnom Andrei Pirlu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

On se ovog ljeta povezivao s poslovima u Napoliju i Juventusu, te nekoliko drugih klubova, no do saradnje nije došlo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi