Kamuflaža na San Siru nije uspjela, Igora Tudora svi su vidjeli, a sada se zna i zašto je bio tu

Hrvat se vraća na velika vrata u Italiju

Kamuflaža na San Siru nije uspjela, Igora Tudora svi su vidjeli, a sada se zna i zašto je bio tu

Endin Čaušević

Hrvatski stručnjak Igor Tudor napustio je ljetos Marseille nakon samo godinu dana na klupi francuskog kluba. Već tri mjeseca je bez posla, ali italijanski mediji pišu da se Tudor vraća u Seriju A i to na velika vrata.

Tudor je Marseille preuzeo na ljeto prošle godine i imao je poprilično dobru sezonu na klupi francuskog kluba, ali na kraju prošle sezone odlučeno je da napusti ovaj klub.

Već tri mjeseca 45-godišnji hrvatski stručnjak je bez posla, no čini se da to neće još dugo trajati.

Italijanski mediji pišu već danima da se Tudor na velika vrata vraća u Seriju A i da će dobiti konačno veliku priliku da se dokaže u trenerskom poslu.

Naime, uveliko se špekuliše da će Maurizio Sarri dobiti otkaz u Laziju nakon lošeg starta sezone, te da čelnici rimskog kluba žele malo da uzdrmaju stvari u ekipi promjenom trenera i navodno je Tudor prva želja Lazija.

Oglasi

Lazio je nedavno kontaktirao Tudora kako bi "ispipali teren", a Hrvat je pokazao interes da preuzme užarenu klupu rimskog kluba što je čelnicima Lazija bilo dovoljno.

Da se tu nešto zaista dešava vidjelo se i proteklog vikenda na San Siru gdje je Lazio poražen od Milana sa 2:0, a u centru pažnje bio je upravo Tudor.

Naime, hrvatski stručnjak bio je na tribinama San Sira i pratio je ovu utakmicu, te je navodno u završnim pregovorima s Lazijom oko preuzimanja te ekipe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Očekuje se da u narednim danima Lazio objavi da Sarri više nije trener tog kluba, te da umjesto njega stiže Tudor.

Tudor je u karijeri vodio Hajduk, PAOK, Karabukspor, Galatasaray, Udinese, Veronu i Marseille. Pomoćni trener bio je u Juventusu i reprezentaciji Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi