Igrači Ajaxa vozom idu na utakmicu Lige prvaka

Zanimljiv poduhvat

Igrači Ajaxa vozom idu na utakmicu Lige prvaka

E. Škorić
Teme:

Ajaxu slijede dvije utakmice s Chelseajem u Ligi prvaka, a onda će, 27. novembra, u petom kolu grupne faze, gostovati u Lilleu.

Ajax je sjajno otvorio sezonu u Ligi prvaka, pa je s 3:0 deklasirao Lille, potom i Valenciju na Mestalli, a sada ima dva okršaja s Chelseajem, nakon čega dolazi gostovanje u Lilleu, pa za kraj dočekuje Valenciju.

Što se tiče susreta s Lilleom, koji se igra 27. novembra, zanimljivo je da su igrači i stručni štab Ajaxa spremni vozom otići na ovo gostovanje.

Ajax će za dva i po sata stići iz Amsterdama do Lillea, zahvaljujući saradnji između NS-a i Eurostara.

Smatraju u Ajaxu da je putovati vozom čistije, svakako i brže na kraćoj udaljenosti i da nudi više udobnosti i prostora za noge tokom putovanja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Pohvale holandskim željeznicama i Eurostaru što su nam omogućili ovakvo putovanje. Živimo u klimatskom vremenu i želimo biti dobar primjer kao klub. Lille je izvrsna lokacija za putovanje vozom u pogledu lokacije, zbog čega smo s ovom idejom pristupili NS. Za naš stručni štab i igrače ovo se čini učinkovitijim i manje napornim putovanjem. Jer, performanse koje Ajax mora pružiti u Lilleu prirodno su najvažniji za nas", kazao je direktor kluba Edwin van der Saar.

"Brzi voz je najodrživiji način putovanja na kratkim udaljenostima u Evropi. Pogodnost voza koji putnike dovodi u srce odredišta na brz i udoban način nudi savršenu alternativu avionima. To dokazuje i popularnost naše rute između Holandije i Velike Britanije, gdje se tri direktna voza kreću iz Amsterdama ka Londonu", rekao je Mike Cooper, izvršni direktor Eurostara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi