Igrao bi Ligu prvaka: Iz Bundeslige stigla ponuda za Edina Džeku!

Ostavio dubok trag u Njemačkoj

Igrao bi Ligu prvaka: Iz Bundeslige stigla ponuda za Edina Džeku!

Admin Čaušević

Bit će posla za zastupničku agenciju Edina Džeke u narednim sedmicama. Izvjesno je da će kapiten bh. reprezentacije napustiti Romu te će pažljivo odlučiti s kim potpisati jedan od posljednjih ugovora u svojoj karijeri. 

U rimskom klubu su odlučili da iskusnom napadaču ne produže ugovor koji ističe na ljeto 2020. godine. Dva su razloga, godine(33) i visoka plata(4.5 miliona eura).

Zainteresovanih klubova za popularnog Dijamanta ne manjka. Nakon Intera i West Hama u trku za angažovanje jednog od najboljih svjetskih napadača uključila se i Borussija Dortmund.

La Gazzetta Dello Sport navodi da su Milioneri već kontaktirali Romu, a iz sjedišta ovog kluba stigao je jasan odgovor. Za pregovarački stol će sjesti samo ako ponuda bude 20 miliona eura.

Milanski list spominje i interes Intera, ali Nerazzurri nisu spremni ponuditi više od 12 miliona eura, cifra koja se definitivno ne sviđa Vučici.

Cilj Rome će svakako biti da Džeku proda onom klubu koji ponudi najviše novca, a kako sada stvari stoje niti jedna ponuda nije zadovoljavajuća. 

Borussija koja se s bori s Bayernom za titulu je već osigurala nastup u Ligi prvaka što je dodatni adut ovog kluba u eventualnim pregovorima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prvak Evrope iz 1996. godine je još ranije pokazivao interes za Džekom dok je Sarajlija nosio dres Manchester Cityja, ali se iskusni napadač odlučio za Romu.

Inače, Džeko je ostavio dubok trag u Njemačkoj. Prije 10-ak godina je u dresu Wolfsbruga "žario i palio" bundesligaškim terenima, 2009. godine je s Vukovima postao prvak, a godinu kasnije je s 22 gola bio najbolji strijelac Bundeslige.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samkodk
Zabolime gdje ce on ici svakako je glavni promoter hrvatskog turizma zajedno s pjanicem. Glupi bosnjovnikad nece neke stvari skontati koju su reklamu napravili pozivanjem ronalda u dubrovnik. Jutros sam gledao podatak 150 miliona prati ronalda i sve dzabe to dzeko radii nebi me cudilo da nedobije odlikovanje od predsjednice evropskih vrijednosti koja kaze citat deset hiljada terorista sprema se za napad na hrvatsku i njjene ustaske fasisticke vrijednosti..
7 0
igepa
ovaj bi vjerovatno u Riu ulago svoj novac pa radi planski blizu mu kuca moze otic i doc kad hoce a svu bi mu srecu zelio da ode u Dortmund
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi