Kada je bio na vrhuncu nije mu bilo ravnog: Živa legenda uglancano odijelo zamijenila metlom

"Manje glamura kao u nekim drugim vremenima, ali ista klasa"

Kada je bio na vrhuncu nije mu bilo ravnog: Živa legenda uglancano odijelo zamijenila metlom

Admin Čaušević

Jedan od najvećih svih vremena je na društvenim mrežama objavio zanimljivu fotografiju. 

Kada je bio na vrhuncu karijere nije mu bilo ravnog. Osvojio je sve što se može osvojiti te je svojim ponašanjem i profesionalizmom stekao status žive legende.

Rijetki su fudbaleri koje poštuju navijači svih klubova. U takvoj grupi je svakako i Iker Casillas, čuveni golman Real Madrida i reprezentacije Španije.

Casillas je svojevremeno bio svjetski broj 1 među stativama. Osvajao je Ligu prvaka te evropska i svjetska prvenstva. Od fudbala se oprostio prije dvije godine. Osim za Real još je kratko branio za Porto.

Problemi sa srcem su učinili da nekada sjajni golman u penziju ode možda i ranije što je planirao, sada se uglavnom pojavljuje na fudbalskim događajima kao promoter. Tako je nedavno bio i na žrijebu Svjetskog prvenstva u Dohi.

Oglasi

Vrlo često zna i učestvovati na mečevima humanitarnog karaktera što je nekako i očekivano jer rukovodi i vlastitom dobrotvnom organizacijom.

Ipak, objavom na Instagramu prije nekoliko dana malo je zaintrigirao svoje fanove. Casillas je objavio fotografiju kako metlom čisti jednu od prostorija.

"Manje glamura kao u nekim drugim godinama, ali klasa je ista", napisao Španac te skupio oko 250.000 lajkova.

Interesantno da je svega nekoliko dana kasnije Casillas također na društvenoj mreži objavio fotografiju u uglancanom odijelu sa savršenim pogledom.

Inače, Casillas je veliku životnu promjenu doživio i prošle godine kada se razveo od dugogodišnje supruge Sara Carabonero.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Slavni čuvar mreže je na golu Reala branio na 725 utakmica, a ima i 167 nastupa na golu Španije i drugi je na listi španskih igrača sa brojem nastupa iza Sergija Ramosa.

U karijeri je osvojio 24 trofeja. U svojim vitrinama između ostalog ima medalje Lige prvaka (2000.,2002., 2014.), Svjetskog prvenstva (2010.) i Evropskog prvenstva (2008., 2012.).

Top Komentari

enko
Na kakvo se ti ljepilo lijepis ili ga samo udises.
0 1
Goran86
Kasiljas kao kapiten Reala u zadnjim godinama ugovora previse se ljepio za Cavija, Pujola, Iniestu zbog rep. Spanije. Naravno da se to nebi nikome svidjalo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi