Ovaj dječak nije uplatio očev dobitni listić od milion, sad je bogati fudbalski as i velika stipsa!

Otac je pogodio 14 parova

Ovaj dječak nije uplatio očev dobitni listić od milion, sad je bogati fudbalski as i velika stipsa!

Admin Čaušević

Kada je imao sedam godina napravio je takvu grešku koja je njegovu porodicu koštala bogatstva, ali kada je odrstao sve je ispravio te je u međuvremenu postao milioner i njegovo bogatstvo je iz dana u dan veće i veće bez obzira što je u fudbalskoj penziji.

Iker Casillas će ostati upamćen kao jedan od najboljih golmana svoje generacije, nakon što je sjajno branio za Real Madrid i reprezenataciju Španije tokom svoje svoje trofejne karijere.

Sa popularnim Kraljevima je osvojio tri Lige prvaka dok je i pet puta bio prvak Španije, dok je sa Crvenom furijom bio na krovu svijeta 2010. godine. U dva navrata je osvojio i Evropsko prvenstvo.

Casillas je rijetko griješio kad je bio među stativama, ali je tokom djetinjstva napravio je veliku grešku koja je njegovu porodicu koštala nevjerovatnih miliona eura.

Jednog je dana Casillasov otac odabrao 14 parova za kladonice i proslijedio je svoj sretni listić budućem kapetanu Los Blancosa i Španjolske kazavši mu da ga uplati umjesto njega.

Oglasi

Šta se desilo? Mladi Casillas nikada nije dospio do kladionice te je tako očev listić propao, a taj "zaborav" je porodicu Casillas koštao ogromne sume novca.

Srećom po Casillasa starijeg, njegov sin će postati mega zvijezda u sportu i zaraditi milione tokom svoje igračke karijere, ali je isto tako postao i velika stipsa.

Nikad nije vratio Fernandu Hierru 20 eura koje je dobio za taxi, ali je umjesto toga otišao metroom pošto je imao mjesečnu iskaznicu.

Situacija se nije promijenila ni godinama kasnije kada je poslao bogat i slavan. Bizarna situacija desila se tokom snimanja jednog TV intervjua, a "žrtva" je postao voditelj Bertin Osborne.

Oglasi

Iako je zarađivao 200.000 eura sedmično, Casillasu je bilo puno da izdvoji euro za prelaz preko mosta i zatražio je od Bertina da plati.

Pravdao se Iker kako je zaboravio novčanik, ali kada je Bertin odbio da mu posudi euro, Casillas je pokušao da okrene automobil i da se vrati putem kojim je došao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To nije uspio napraviti i na kraju je morao platiti euro, a Osborne mu je u lice rekao: "Imaš ogromnog krokodila u novčaniku."

Inače, Cassillasovo bogatstvo koji je trenutno samac nakon razvoda sa Sarom Carbonero, se zahvaljujući mudrom ulaganju procjenjuje na više od 200 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi