Realov šoping nema kraja: U Madridu se stvara zastrašujući tim, možda i najbolji ikad?
Predsjednik Real Madrida na funkciji je do 2025. godine i za kraj je spremio konačnu kreaciju Galacticosa (Foto: (AP Photo/Manu Fernandez)

Riješit će se i pozicija desnog beka

Realov šoping nema kraja: U Madridu se stvara zastrašujući tim, možda i najbolji ikad?

M. Šljivak

Real Madrid će u narednim godinama u svojim redovima imati ogroman broj zvijezda. Florentino Perez je pred kraj mandata na mjestu predsjednika odlučio stvoriti nove Galacticose, a jedan u nizu igrača koji bi mogli u Madrid je i Englez Trent Alexander-Arnold.

Florentino Perez je proteklih godina napravio fenomenalan mladi tim. U Madrid su stigli neki od najboljih mladih fudbalera svijeta, a jako brzo će se kompletirati istinski Galacticosi.

Ovog ljeta u Madrid stižu Kylian Mbappe i Endrick, očekuje se da će član Kraljeva postati i lijevi bek Alphonso Davies i preostaje da se samo zatvori desna strana odbrane.

Problem na desnoj strani, gdje igra Dani Carvajal, Real će pokušati riješiti dovođenjem reprezentativca Engleske Trenta Alexandera-Arnolda.

Ugovor 25-godišnjeg fudbalera s Liverpoolom ističe 2025. godine. Trenutno nema pregovora o njegovom produžetku i to donosi sumnju da su Redsi spremni da ga se odreknu.

Oglasi

Real spremno čeka. Smatraju da će Alexander-Arnold biti idealno rješenje za poziciju desnog beka i da na pravi način može zamijeniti Danija Carvajala koji će naredne godine proslaviti svoj 33. rođendan.

Florentino Perez bi dovođenjem desnog beka Liverpoola zaključio priču o stvaranju novih Galacticosa. Ovaj tim bi bio zaista zastrašujući i pravo je pitanje da li postoji tim koji ih može zaustaviti.

Real se lagano riješio iskusnih fudbalera

Real se prethodnih godina lagano riješio iskusnih fudbalera. Jedan za drugim odlaze, a na kraju ove sezone trebalo bi biti još nekoliko odlazaka.

Sve je krenulo s Cristianom Ronaldom, zatim su redom iz kluba odlazlili Casemiro, Raphael Varane, Gareth Bale, Isco, Sergio Ramos...

Oglasi

Na kraju ove sezone izvjesno odlazi Luka Modrić. Očekuje se i da Lucas Vazquez krene njegovim stopama, a još je pod upitnikom i nastavak karijere Nacha Fernandeza.

Posljednji koji će otići iz kluba je Toni Kroos. Njemački veznjak vezan je ugovorom do 2025. godine i on će zaključiti jednu veliku eru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, Real u svom sastavu ima zaista spektakularne igrače. Tim će do 2025. godine biti još jači i po mišljenju mnogih apsolutno nezaustavljiv.

Florentino Perez mogao bi ostati upamćen kao kreator najvećeg tima ikad.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Ne može biti veći od onog koji su činili Zidan, Figo, Ronaldo, Raul, Roberto Karlos, Bekam, Kasiljas...
5 0
PitBull1921
Ja ne znam samo jel u ovom Realu znaju, tj jesul ikad čuli za Financijski FPP? Samo dovode igrače i to one koji će imati platu po 50-60 miliona godišnje, a nikog ne prodaju??? Koliko ja vidim lagano kreću putem Barcelone.....Istroše 200-300 miliona a zarade prodajom 50 miliona..
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi