Ikona kluba se vraća na Stamford Bridge
Ikona Stamford Bridgea se u klub vraća kao menadžer. Naslijedit će Maurizija Sarrija na klupi (Foto: EPA)

Frank Lampard postaje menadžer Chelseaja?

Ikona kluba se vraća na Stamford Bridge

M. Šljivak

Maurizio Sarri napušta Chelsea.

Nakon samo jedne sezone italijanski stručnjak je odlučio da ode i on će ubrzo postati novi trener prvaka Italije Juventusa.

Rukovodstvo Chelseaja već je počelo pregovore sa njegovom zamjenom. To bi trebao biti legendarni igrač Plavaca iz Londona Frank Lampard.

Lampard je imao zaista odličnu sezonu sa Derby Countyjem. Igrao je finale doigravanja za plasman u Premiership, ali ga je izgubio od Aston Ville.

Ipak, pokazao je da posjeduje dobre menadžerske sposobnosti. Ne treba ni sumnjati da je Frank još uvijek veliko ime na Stamford Bridgeu i da bi navijači bili oduševljeni činjenicom da upravo on preuzme klub.

Pregovori sa Lampardom su u toku. On je za sada najveći favorit za klupu londonskog kluba, a službena potvrda će doći nakon što Sarri kompletira posao sa Juventusom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Danas 41-godišnji Lampard je od 2001. do 2014. godine nosio dres Chelseaja i važi za pravu ikonu kluba. Odigrao je za Plavce ukupno 640 utakmica, postigao je 209 golova i upisao 150 asistencija.

Učestvovao je u osvajanjima svih velikih trofeja. Tri puta je bio prvak, osvojio je četiri puta FA Kup, dva puta Liga kup, te Ligu prvaka i Evropsku ligu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi