Vodi se polemika: Da li je Sloboda oštećena kod izvođenja penala?

Sudija je rekao da je sve regularno

Vodi se polemika: Da li je Sloboda oštećena kod izvođenja penala?

E. Oštraković

Fudbaleri Sarajeva uspjeli su ostvariti prolaz u narednu fazu takmičenja u Kupu Bosne i Hercegovine i to nakon boljeg izvođenja penala.

Sloboda je u Tuzli odigrala jako dobru utkamicu protiv favorizovanog Sarajeva, te su se uspjeli vratiti iz rezultatskog deficita.

Imali su igrači Sarajeva prednost nakon prvog poluvremena, a strijelac jedinog gola bio je Ajdin Hasić.

Drugo poluvrijeme, tačnije početak drugog dijela utakmice pripao je Tuzlacima koji stižu do poravnanja.

Kako je utakmica išla prema kraju tako su se igrači Slobode čini se svjesno povukli i odlučili se da na penale probaju izbaciti Sarajevo.

Oglasi

Na kraju nisu imali sreće, te su fudbaleri Sarajeva uspjeli, istina teže od očekivanog, da ostvare prolaz dalje.

No, bh. fudbal ne bi bio to što jeste, da nakon skoro svakog meča ne bude određenih "sudijskih repova". Tako je i nakon duela na Tušnju, odnosno i nekoliko sati nakon utakmice na društvenim mrežama se vodi polemika da li su Tuzlaci oštećeni prilikom izvođenja jedanaesteraca.

Naime, na fotografiji koja se pojavila čini se da je golman Sarajeva Iliev sa obje noge izašao sa linije, a to bi značilo da se penal mora ponoviti jer je upisao odbranu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sudija koji je bio zadužen da prati golmane nije vidio ništa sumnjivo, ali navijači Slobode tvrde da su oštećeni. U nastavku teksta pogledajte fotografiju koja se pojavila na društvenim mrežama.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gifron1
Ako pitate 1/4 Sarajeva, reci ce vam da nije i dat ce vam veoma glupe argumente. Ako pitate ostatak drzave, jednostavno ce reci da jeste.
8 4
BordoBijeli
Mozete samo ****** da nam popusite.Trn u oku svima
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi