Korak naprijed, nazad dva: Počeli izbori u Savezima, nova pobjeda Ilje Dominkovića!

O njemu se mnogo pisalo u proteklim godinama

Korak naprijed, nazad dva: Počeli izbori u Savezima, nova pobjeda Ilje Dominkovića!

Samir Mlaćo
Održana je izborna sjednica Skupštine Posavskog kantonalnog Nogometnog saveza, a za predsjednika je ponovo izabran Iljo Dominković, dobro poznato ime u bh. nogometu.

Sjednica je održana u amfiteatru Srednje škole fra Martina Nedića uz poštovanje epidemioloških mjera.

Nakon prebrojavanja glasova konstatovano je da je za predsjednika ovog Saveza ponovo izabran Iljo Dominković koji je i u prethodnom mandatu obavljao istu funkciju, dok su za potpredsjednike izabrani Miroslav Lucić (Domaljevac) i Davor Ilić (Odžak).

Određeni su i članovi Izvršnog odbora, a delegati su jednoglasno izabrali pravna tijela saveza, te kandidate za NS FBiH i NS BiH.

Cijeli proces pratili su predstavnici Izborne komisije NS FBiH Ljuban Frljić i Šerif Nadarević, te generalni sekretar Eldin Baković.

Nogometni savez Posavskog kantona tako je prvi održao izbornu Skuštinu, a do kraja godine će to učiniti ostalih devet saveza.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iljo Dominković je već ranije bio predsjednik NS BiH i NS FBiH, a 2012. godine je suspendovan zbog sklapanja dvostrukih i štetnih ugovora po NF/FS BiH.

Nedavno se spominjao i u aferi 'VAR' kada je prema dokazima istražitelja upozorio sudiju Živkovića da ga prati SIPA.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Vratite nam i Muniba Usanovića!
16 1
krems_krems12
Neka i njemu daju funkciju pocasnog predsjednika
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti