Misterij otkriven: Poznato je zbog čega je Gundogan odbio fotografiju sa članovima Barcelone

Tokom dodjele Zlatne lopte

Misterij otkriven: Poznato je zbog čega je Gundogan odbio fotografiju sa članovima Barcelone

Edmir Škorić

Njemački reprezentativac Ilkay Gundogan bio je jedan od brojnih gostiju na svečanoj dodjeli Zlatne lopte u ponedjeljak navečer, a u jednom trenutku odbio je da se fotografiše sa ostatkom članova Barcelone.

Barcelona je bila jedan od protagonista gala večeri dodjele Zlatne lopte, s obzirom da je fudbalerka ovog tima Aitane Bonmati proglašena najboljom fudbalerkom na svijetu.

I dosta članova katalonskog kluba prisustvovalo je svečanoj ceremoniji. Bio je tu predsjednik Joan Laporta, ali i fudbaleri Ilkay Gundogan, Marc-Andre ter Stegen, Alejandro Balde... Svi oni spremali su se za zajedničku fotografiju, no ostali su zatečeni potezom Gundogana.

Gundogan je u jednom trenutku samo otišao od ostatka članova Barcelone, a mnogi korisnici na internetu povezali su to sa nedavnom izjavom koju je Nijemac dao nakon poraza od Real Madrida i kada je otvoreno kritikovao saigrače.

Oglasi

Međutim, Mundo Deportivo je uspio saznati pravi razlog zašto je Gundogan napustio Barcinu skupinu kada su namjeravali snimiti grupnu fotografiju.

Činjenica je da je njemački reprezentativac tada bio pozvan od strane organizatora događaja jer nisu imali njegovu samostalnu fotografiju i bila im je potrebna kako bi je koristili na društvenim mrežama kada se objavi konačna lista najboljih fudbalera svijeta. Gundogan je na kraju završio na 14. mjestu.

Dakle, Gundogan nije odbio da se fotografiše sa članovima Barcelone zbog nekog nezadovoljstva, samo je bio prinuđen da ispoštuje poziv organizatora koji ga je samostalno fotografisao, pa je Nijemac izostao sa timske fotografije članova Barcelone koji su svjedočili izboru Zlatne lopte.

A šta je Gundogan tačno rekao nakon poraza od Reala u subotu?

"Sada sam bio u svlačionici, bilo je tu malo razočaranje, ali nakon utakmice sa Real Madridom i poraza želim više ljutnje, frustracije, više razočaranja. Mora biti više emocija, pogotovo kada izgubiš i znaš da si mogao dosta bolje u nekim situacijama", rekao je Gundogan nakon utakmice.

Oglasi

Nije se tu zaustavio Gundogan kada je riječ o komentarisanju ponašanja svojih saigrača.

"Moramo napraviti veliki korak inače će nam Real i Girona pobjeći. Nisam došao ovdje da gubim ovakve utakmice. Imam odgovornost da ne dopustim da se to dogodi", jasan je Gundogan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid sada ima četiri boda prednosti u odnosu na Barcelonu i nalazi se na diobi prvog mjesta sa Gironom.

Gundogan je ovog ljeta kao slobodan igrač došao u Barcelonu iz Manchester Cityja, te je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Katalonaca odigrao 14 utakmica i postigao jedan gol uz četiri asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti