Ima li iko moćnije mladiće od Gordog Albiona? Postava Engleske je zaista zastrašujuća

Ne trebaju brinuti za budućnost

Ima li iko moćnije mladiće od Gordog Albiona? Postava Engleske je zaista zastrašujuća

Selektor reprezentacije Engleske Gareth Southgate uveo je velike promjene otkad je sjeo na klupu Gordog Albiona.

On se prije svega zahvalio brojnim 'istrošenim' fudbalerima te se ne libi pozvati dosta mlađe momke i dati im šansu u važnim utakmicama.

Tako sada na njegovom spisku reprezentativaca preovladavaju momci koji imaju 21 ili manje godinu, a engleski mediji su od njih sastavili prvu postavu koja ima prosjek 21 godine.

Naravno, teško je vjerovati da će ova ekipa skupa izaći na teren u bliskoj budućnosti, ali i kada bi se to desilo, Englezi ne bi imali razlog da strahuju jer postava izgleda zaista sjajno.

Na golu bi bio čuvar mreže Southamptona Angus Gunn koji ima samo 23 godine. Nadalje, odbranu bi činili Alexander-Arnold, Joe Gomez, Declan Rice i Ben Chilwell. Zadnji dio veznog reda bi držali Dele Alli i Loftus-Cheek, a ispred njih bi bili Sancho, Sterling i Hudson-Odoi. U napadu bi naravno bio Marcus Rashfor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iako ova postava sigurno neće igrati kvalifikacione susrete protiv Češke Republike i Crne Gore, sigurno da bi u narednih 10-ak godina mogla činiti okosnicu Gordog Albiona.

Top Komentari

Alkma
Mozda za 2-3godine za sada nista strasno imaju potencijal da budu jaki
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi