"Imam Džekin dres, a Icardi me nije ni poznao"
Inglese je 2015. godine debitovao za Chievo u meču protiv Intera, a najviše voli da sakuplja dresove poznatih igrača u Seriji A.

Roberto Inglese

"Imam Džekin dres, a Icardi me nije ni poznao"

E. Škorić

Nogometaš Napolija koji igra na posudbi u Chievu,  Roberto Inglese, tvrdi kako čuva dres Edina Džeke u ormaru.

Inglese ima 26 godina, a u Italiji je već dugo i igrao je za Pescaru, Chievo, potpisao je za Napoli, vratio se u Chievo na posudbu i bio je dvostruki strijelac u oktobru ove godine u gradskom derbiju protiv Verone (3:2).

On je u intervjuu za Gazzettu dello Sport govorio o brojnim temama, a dotakao se i najboljih igrača Serije A i otkrio kako voli da sakuplja njihove dresove.

"Skupljam dresove najboljih igrača i već imamo Džekin, Higuainov, Icardijev i Immobileov. Icardija sam pitao da mi da dres, ali nije znao ko sam i nije se ni okrenuo, no ipak sam uspio da nabavim dres. Volim da proučavam Icardija, njegove pokrete i način na koji igra", rekao je Inglese.

Za Chievo je debitovao 20. septembra 2015. godine u porazu upravo od Icardijevog Intera (1:0).

"Derbi protiv Intera je bio poseban. Tog dana cijela moja porodica je bila na stadionu, što se ne događa često", kazao je Inglese.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone je u Seriji A odigrao 14 utakmica i postigao je šest golova uz dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi