Nevjerovatan preokret Partizana u sudijskoj nadoknadi

Savladan IMT

Nevjerovatan preokret Partizana u sudijskoj nadoknadi

Midhat Šljivak

Fudbaleri Partizana su nevjerovatnim preokretom savladali na gostovanju IMT Novi Beograd s 3:2. Crno-bijeli su do 90. minute gublili, ali su u nadoknadi došli do trijumfa.

Partizan je na nevjerovatan način došao do pobjede protiv IMT-a u 6. kolu Super lige Srbije. Do 90. minute su bili u zaostatku, a na kraju slave tri boda.

IMT odlično ulazi u meč. Već u petoj minuti nakon brze kontre Nikola Vukić pogaža mrežu Jovanovića za prednost domaćeg tima od 1:0.

Partizan je potom preuzeo inicijativu nad utakmicom, stvorili su nekoliko dobrih šansi, nisu uspjeli zabiti.

IMT je igrao dosta agresivno. To je uzrokovalo dosta grešaka kod igrača Partizana koji nije uspio zabiti gol i na odmor domaći tim odlazi vodstvom od 1:0.

Oglasi

Partizan je i u nastavak ušao bolje, ali IMT se radovao prvi. Nakon nove brze akcije u 56. minuti Nikola Kodžić zabija za 2:0.

Crno-bijelima je u 60. minuti poništen pogodak, ali deset minuta kasnije Saldanha koristi lošu reakciju odbrane i zabija za 2:1.

Imao je gostujući sastav i pogođenu stativu, ali onda je nastalo pravo ludilo u nadoknadi meča kada Partizan stiže do nevjerovatnog preokreta.

U 90. minuti je dosuđen penal kojeg u pogodak za 2:2 pretvara Natcho, a ludilo nastaje u petoj minuti nadoknade. Za pobjedu Partizana zabio je Nemanja Nikolić i konačnih 3:2.

Ovom pobjedom Partizan je zadržao priključak za vrhom tabele i osvojili su 13 bodova u pet odigranih utakmica.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga, 6. kolo:

IMT - Partizan 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi