Muk u Crvenoj zvezdi nakon što se iz Južne Koreje vratilo najskuplje pojačanje u historiji kluba

Stigao je povrijeđen

Muk u Crvenoj zvezdi nakon što se iz Južne Koreje vratilo najskuplje pojačanje u historiji kluba

Eldar Ganibegović

Reprezentativna pauza uzela je danas. Nekolicina igrača je povrijeđeno, a zbog toga je svojevrstan muk i u Beogradu i to u redovima prvaka Srbije, Crvene zvezde. 

In-beom Hwang najskuplje je pojačanje u historiji Crvene zvezde. Stigoa je iz grčkog Olympiacosa za pet i po miliona eura ovog ljeta.

Fudbaler iz Južne Koreje doveden je kako bi napravio razliku i u Ligi prvaka i s beogradskim timom izborio evropsko proljeće, bilo to u osmini finala Lige prvaka ili šesnaestini finala Evropske lige.

Druga reprezentativna pauza ove sezone po njega nije dobro prošla. Naime, iz Seula se vratio povrijeđen.

Zadnji vezni je u prijestolnicu Srbije stigao s povredom butnog mišića i gotovo je izvjesno da neće igrati protiv Javora u ligi.

Oglasi

Početkom naredne sedmice Crvena zvezda će protiv RB Leipziga igrati utakmicu 3. kola Lige prvaka i pitanje je da li će biti spreman i za taj duel.

Hwang je inače trebao da počne utakmicu protiv Tunisa, ali je na zagrijavanju osjetio jak bol i nije igrao, te je pitanje kada će se vratiti na teren.

Inače, 27-godišnjak je do sada upisao pet nastupa za Crvenu zvezdu - tri u Super Ligi Srbije i dva u Ligi prvaka. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Spomenimo i to da je pitanje da li će u Njemačkoj igrati i ključni igrač Zvezde, Osman Bukari. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi