Molitva upućena Allahu, preznojavanje, a onda minute totalnog ludila, ni suze se nisu sakrile

Sve je eksplodiralo

Molitva upućena Allahu, preznojavanje, a onda minute totalnog ludila, ni suze se nisu sakrile

Haris Zilić

Prava drama je bila za fudbalere i stručni štab fudbalske reprezentacije Indonezije u finišu grupne faze Azijskog kupa. Iako nisu bili na terenu, njihova sudbina je bila u nogama drugih selekcija.

Indonežani su u hotelu sa nestrpljenjem pratili razvoj u grupi F gdje su igrali Oman i Kirgistan. Indoneziji je trebao remi ili pobjeda Kirgistana s golom razlike i samo u tom slučaju bi ostali među četiri najbolje trećeplasirane selekcije koje idu u nokaut fazu Azijskog kupa.

Duel Omana i Kirgistana završen je rezultatom 1:1, a nakon toga u hotelu gdje su bili reprezentativci Indonezije nastavio je totalni haos.

Sa nestrpljenjem, uz preznojavanje, grickanje noktiju, uz molitvu upućenu Allahu, čekali su kraj i dočekali veliki uspjeh.

Kada je i zvanično bilo da Indonezija ide među 16 najboljih reprezentacija u Aziji slavlje je bilo teško opisati riječima, apsolutno ludilo je nastalo u sobi, a sigurno su slavlje čuli i mnogi u hotelu. Nisu se krile ni suze radosnice. Kako je to sve izgledalo možete pogledati OVDJE.

Indonezija je nagrađena, idu u nokaut fazu i tamo ih čeka još jedan veliki rival, a to je selekcija Australije. Protiv Soccerosa će igrati opušteno bez pritiska jer su svoj cilj ispunili, plasirali su se u nokaut fazu, a svaki naredni rezutlat bila bi senzacija i veliki bonus za ovaj tim.

Oglasi

Sa preko 261 miliona stanovnika Indonezija je četvrta najmnogoljudnija država svijeta i najmnogoljudnija država sa muslimanskom većinom. Međutim u posljednje vrijeme u kolektivnim popularnim sportovima nisu dostizali određene rezultate, ali nadaju se da bi ovaj Azijski kup mogao biti prekretnica u tamošnjem fudbalu.

U nastavku pogledajte sve parove osmine finala Azijskog kupa:

Tadžikistan UAE

Irak - Jordan

Oglasi

Australija - Indonezija

Saudijska Arabija - Južna Koreja

Iran - Sirija

Bahrein - Japan

Katar - Palestina

Uzbekistan - Tajland

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi