Insigne: Nije bilo baš najbolje, ali m smo tim koji želi pobjeđivati u svakoj utakmici

Insigne: Nije bilo baš najbolje, ali m smo tim koji želi pobjeđivati u svakoj utakmici

E. Škorić

Lorenzo Insigne je postigao prelijep gol večeras u pobjedi Italije nad BiH (2:1), ali svjetan je da to nije bilo najbolje lice Azzurra.

BiH je vodila u Torinu na poluvremenu i malo je nedostajalo da osvoji barem bod protiv velikog favorita, ali Insigne i Verratti su spriječili senzaciju golovima u drugih 45 minuta.

„To nije bila naša najbolja partija, ali borili smo se, radili smo kao tim i pokazali da odbijamo odustati od svog DNK. To nas može odvesti daleko", rekao je Insigne nakon meča, dodavši:

"Velika je odgovornost nositi broj 10 u dresu Italije, ali pokušavam to pretvoriti u entuzijazam i sa svojim saigračima raditi što bolje".

"BiH je povela, ali mi smo tim koji želi da pobijedi u svakoj utakmici. Uspjeli smo, idemo sada na ljetni odmor sa ova tri obda i sa prekrasnim osjećajem", dodao je igrač Napolija.

Insigne postaje sve važniji za Azzurre, jer je također pronašao mrežu u subotnjoj pobjedi 3:0 protiv Grčke.

v“Ja sam na raspolaganju treneru, koji mi vjeruje. Pokušavam pomoći timu, postigao sam dva gola u dvije utakmice, ali za mjesec dana se ponovo vidimo".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi