Igrač Italije nakon pobjede: Čeka nas žestoka borba u utorak jer i njima trebaju bodovi
Italija u tri utakmice ima gol-razliku 11:0

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će imati teško gostovanje

Igrač Italije nakon pobjede: Čeka nas žestoka borba u utorak jer i njima trebaju bodovi

S. Pašalić

Italija je večeras u okviru 3. kola kvalifiksacija za EP avladala u gostima Grčku sa visokih 3:0.

Gosti su potpuno nadigrali Grke u svim segmentima igre i golovima Barelle, Insignea i Bonuccija već u prvom poluvremenu riješili sve dileme oko pobjednika, a pobjeda je na kraju mogla biti i sa većom razlikom.

Lorenzo Insigne je nakon utakmice priznao da mu je trebao ovaj gol u dresu Italije s kojim je prekinuo golgeterski post od godinu dana u reprezentaciji.

Posljednji put je Insigne postigao gol u martu 2018. godine pa je bilo razumljivo njegovo dobro raspoloženje nakon utakmice.

"Bio mi je potreban ovaj gol, jer vam postizanje golova u ovom dresu daje poseban osjećaj. Pored svega, bila su nam potreban tri boda iz ove utakmice da bismo vratili našu energiju pred još jednu važnu borbu koja nas čeka u utorak", rekao je Insigne.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mislim da pobjeda u toj utakmici može biti veliki korak naprijed prema Euru, ali čeka nas žestoka borba jer i oni trebaju bodove. Ako odigramo na način na koji smo to radili večeras, ostvarit ćemo svoj cilj"

"Ne radim ja samo dobro, svi rade dobro. Trener je usadio taj mentalitet u nas. On ima jako puno iskustva i na nama je da slušamo njegove savjete", zaključio je Italijan.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Kakva zestoka borba s pola snage cemo oderat pih
1 2
Mu'min Juventino FKS
Vibda ste imalo panetni ne biste gledali reprezentaciju pih! Ovo vam kaze bivsi fanaticos!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi