Insigne zabio spektakularan gol za pobjedu Napolija nad Romom
Foto - EPA

Edin Džeko bez prave šanse

Insigne zabio spektakularan gol za pobjedu Napolija nad Romom

M. Šljivak

Napoli je na San Paolu pobijedio Romu s 2:1 u susretu 30. kola italijanske Serije A.

Sve bitno u ovom meču viđeno je u drugom poluvremenu kada su postignuta sva tri pogotka.

Napoli je poveo u 55. minuti. Rui je fantastično uposlio Callejona, a ovaj još ljepše pogađa za 1:0.

Samo pet minuta kasnije Roma je izjednačila. Lijepa je to akcija rimskog tima bila, Džeko je kratko dodao do Henrikha Mkhitaryana koji je zabija gol za 1:1.

Domaći su u 82. minuti stigli do trijumfa. Lorenzo Insigne je postigao spektakularan gol za 2:1 i za pobjedu Napolija.

Edin Džeko je odigrao 90 minuta u ovom meču, ali nije imao previše prostora u napadu i odigrao je poprilično slab meč.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 30. kolo:

Napoli - Roma 2:1

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Roma je NULA od ekipe.
7 0
Ivica_Osim8
Iskreno poštujem Vucicu znala je iznenaditi kada su joj najmanje šanse ko u Ligi prvaka prije 2 godine, ali realno Roma je srednja ekipa, u kojoj Dzeko nazalost moze samo postati legenda kao drugi strijelac u historiji kluba, od toga nista više, scudeto ne mogu osvojiti, kad je nisu osvojili 2015/16te nece nikad, prvih 25 kola imali 14 pobjeda, 10 remija i jedan poraz ubjedljivo prvi bili do početka drugog dijela sezone, takodjer Liga Prvaka prije 2 godine to im je historijski najveći uspjeh zahvaljuci iskljucivo Dzeki i njegovih 8 golova i 6 asistencija, tako da moj Edo fataj se ti Juveta,legenda si svakako htjeli il ne htjeli i da možeš stici prvog Totija, koji ti je primjer kako legende u Romi završavaju nakon svega sto su uradili i dali za klub!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije