Intenzivni pregovori traju već 20 dana: Juventus je za novog trenera spremio kraljevsku platu
Andrea Agnelli će imati posljednju riječ kad je u pitanju izbor novog trenera Juventusa

Tuttomercato prenosi

Intenzivni pregovori traju već 20 dana: Juventus je za novog trenera spremio kraljevsku platu

A. Čaušević, foto: EPA

Pavel Nedved je prije utakmice protiv Atalante (1:1) jasno rekao da Juventus ima jasne ideje kada je u pitanju izbor novog trenera.

Massimiliano Allegri se nakon pet godina oprostio od Stare dame, a klupuski gazda Andrea Agnelli za njegovog nasljednika želi vrhunskog stručnjaka.

Pep Guardiola i Zinedine Zidane su praktično nedostupni, Jurgen Klopp je odlučio da ostane u Liverpoolu dok ne osvoji Premiership, pa je izbor pao na Mauricia Pocchetina.

Argentinac je ove sezone odveo Tottenham do finala Lige prvaka te je opciju oko odlaska iz londonskog kluba nakon okršaja s Madridom ostavio potpuno otvorenom.

Tuttomercato tvrdi da je Juventus kontaktirao Pochettina prije revanš meča polufinala Lige prvaka Ajax - Tottenham. Taj su meč Spursi dobili poslije nestvarnog preokreta sa 2:3 što je dodatno uvjerilo Agnellija da je popularni Poch prva izbor. Pregovori traju već 20-ak dana.

Izgubio ili pobijedio finale Pochettino će tražiti da ode iz Tottenhama kao slobodan. Dakle, bez tražit će da se ne plati odštetna klauzula od 40 miliona eura.

Juventus je za njega spremio "kraljevske uslove". Ponudit će mu trogodišnji ugovor uz platu od 12 miliona eura. Tako bi ga učinio drugim najplaćenijim čovjekom u klubu, odmah iza Cristiana Ronalda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pochettino je Tottenham preuzeo 2014. godine nakon što je radio odličan posao u Espanyolu i Southamptonu. U međuvremenu Pijetlove je uspio vratio u vrh engleskog fudbala.

Prošlog ljeta bio je blizu preuzimanja Real Madrida, a sigurno je da neće sjesti na klupu Barcelone što je i sam rekao radi lojalnosti Espanyolu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi