Kasno sinoć Inter je završio zvučni transfer: Za 15 miliona Džeki stiže žestoka konkurencija

Dogovoren posao

Kasno sinoć Inter je završio zvučni transfer: Za 15 miliona Džeki stiže žestoka konkurencija

Admin Čaušević

Inter će do kraja prijelaznog roka dovesti još jednog napadača kako bi kompletirao ofanzivni dio tima.

Poslije odlaska Romelula Lukakua prva reakcija je bila angažovanje Edina Džeke, ali tu nije kraj pojačanjima kada su u pitanju napadači.

Proteklih dana spominjao se Marcus Thuram, međutim francuski napadač je otpao pa su se Nerazzurri okrenuli "domaćim" opcijama.

Na kraju je izbor pao na Andreu Belottija, dugogodišnjeg napadača Torina i jednog od najboljih strijelaca Serije A u nekoliko posljednjih sezona. Svojevremeno Urbano Cairo ga je cijenio i na 100 miliona.

Pregovori između Torina i Intera su počeli u ponedjeljak, a okončani su kasno sinoć. Prvak Evrope s Italijom na Giuseppe Meazzu stiže za 15 miliona eura.

Oglasi

Granata je tražila 20 miliona za igrača kojem ugovor ističe na kraju sezone, međutim snalažljivi Giuseppe Marotta je taj iznos uspio spustiti taj iznos.

Belotti je još ranije izrazio želju da napusti klub, tražio je i da mu se omogući transfer u Inter, a uskoro se očekuje da formuliše ugovor i transfer ozvaniči.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 27-godišnjak je do sada u Seriji A zabio 99 golova, i u prvom kolu bio je strijelac protiv Atalante što će mu kako sada stvari stoje biti posljednji meč u dresu torinskih Bikova.

Inter je u odbranu Scudetta krenuo fantastično. Redovna mušterija, ekipa Genoe je kući ispraćena sa četiri gola. Jedan od strijelaca bio je i Džeko.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Handofsibir
Zbog Evropskih utakmica, po Dzeku je i bolje da ne igra svaku, a ko kaze da i Lautaro nece uci u rotaciju. Mani te toga, odakle je tko, po toj logici Inzagiju kapiten Lulic nikad ne bi bio
16 1
bk123
Daj Bože da griješim ali Belotti će biti prvi izbor u napadu, Džeko vjerovatno seli na klupu. Ipak je Belotti talijanski reprezentativac
13 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi