Trebao je činiti s Džekom tandem u napadu, ali se jučer teže povrijedio

Trebao je činiti s Džekom tandem u napadu, ali se jučer teže povrijedio

Edmir Škorić

Inter planira da dovede još jednog napadača nakon Edina Džeke.

Atalanta je odlučila zadržati Duvana Zapatu koji je bio jedna od opcija za napad aktuelnog prvaka Italije, pa je klub uveliko krenuo s pregovorima oko dovođenja Marcusa Thurama, sina legendarnog Liliana Thurama.

Međutim, napadač Borussije Moenchengladbaha povrijedio se jučer tokom meča protiv Bayera u Leverkusenu i njemački mediji tvrde da se radi o oštećenju ligamenata zbog čega će s terena izbivati jedan duži period.

To bi po svemu sudeći moglo značiti da i Thuram otpada, pa je Inter prisiljen da traži neko drugo rješenje.

Sada je jedina prava opcija Correa iz Lazija, pogotovo jer je ostao na tribinama tokom jučerašnjeg meča protiv Empolija, a direktor rimskog kluba Tare potvrdio je da Correa želi da ide u Inter.

Tražena cijena je 35 miliona eura, a Nerazzurri to pokušavaju smanjiti na 25 miliona eura plus bonuse, tako da ostaje osam dana da timovi postignu dogovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je sjajno počeo svoju eru u Interu, pošto je protiv Genoe postigao gol uz asistenciju, a trener Simone Inzaghi, koji preferira igru s dva napadača, zna da mu je potreban još jedan. Tu je i Lautaro Martinez, no za napornu i dugu sezonu treba više iskusnih opcija u vrhu napada.

Inter se nakon prikazanog protiv Genoe smatra i dalje jednim od glavnih favorita za Scudetto, a u petak navečer ovaj tim će gostovati Veroni u 2. kolu Serije A.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi