)
Italijani jedva dočekali da "nagaze" Edina Džeku nakon novog poraza Intera

Ponovo porede njega i Lukakua

Italijani jedva dočekali da "nagaze" Edina Džeku nakon novog poraza Intera

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera sinoć su sve iznenadili porazom na svom terenu od Sassuola sa 2:0.

Aktuelni prvak Italije je tako izgubio prednost koju je imao u odnosu na gradskog rivala Milan koji je sada prvoplasirani na tabeli sa dva boda više od Intera, ali i utakmicom više u odnosu na klub s Meazze.

Inter je sinoć šokirao Sassuolo koji je uspio da slavi sa 2:0 i tako osvoji vrijedna tri boda. Golove za goste zabili su Raspadori i Scamacca još u prvih pola sata meča, a Inter se do kraja nije uspio vratiti.

Bh. napadač Edin Džeko meč je počeo s klupe za rezervne igrače, ali je šansu dobio već na početku drugog poluvremena. Ipak, ni Džeko nije uspio pomoći svojoj ekipi da dođe barem do jednog gola.

Čini se da su mediji u Italiji jedva dočekali pad forme iskusnog bh. napadača, te su danas mnogi kritikovali igre Džeke u posljednje vrijeme.

Mediji na Apeninima poručili su da Džeko ne može biti prava zamjena za Romelua Lukakua i da se već sada to ispostavilo tačnim.

"Nakon 25 mečeva u Seriji A prošle sezone Lukaku je zabio čak 18 golova i imao još sedam asistencija. Ove sezone Džeko je na 24 meča zabio deset golova i upisao tri asistencije što pokazuje da je razlika između njih jasna i da se vidi pad što se tiče golova Intera ove sezone", piše Football Italia.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj portal navodi da je jasno da se Džeko i Lukaku ne mogu u potpunosti porediti jer je Belgijanac dosta mlađi od Dijamanta, ali su poručili da je jasno da je bh. napadač u padu forme i da je zabio tek tri gola u posljednja skoro četiri mjeseca u Serij A.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vedin
Eto Lukaku ubi u Engleskoj.
6 0
King_Kenny
...Lukaku kosta 100 miliona,a Dzeko besplatan,nek i to malo uporede...a Lukaku neki dan imao 7 dodira sa loptom za 90 minuta i od toga 4 pogresna dodavanja.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti